Τρίτη 28 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ»
Την ανάκληση των απολύσεων έφεραν οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Από τη συζήτηση των απεργών με τον βουλευτή του ΚΚΕ
Από τη συζήτηση των απεργών με τον βουλευτή του ΚΚΕ
Την ανάκληση των απολύσεων 16 συναδέλφων τους έφεραν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο παράρτημα της πτηνοτροφικής επιχείρησης «Αμβροσιάδης» στα όρια των νομών Αρτας - Αιτωλοακαρνανίας.

Οι εργαζόμενοι στο σφαγείο της επιχείρησης ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι και την Παρασκευή, ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία 2 ημερών τη βδομάδα, διεκδικώντας παράλληλα την ανάκληση των 16 απολύσεων εργαζομένων στις οποίες προχώρησε η εταιρεία, μετά την άρνησή τους να υποχωρήσουν στα σχέδιά της. Οι απολυμένοι, μάλιστα, στην πλειοψηφία τους ήταν ιδρυτικά μέλη του νεοσύστατου επιχειρησιακού σωματείου.

Στο πλευρό των απεργών βρίσκονται τα Εργατικά Κέντρα Αρτας και Αγρινίου, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αρτας - Πρέβεζας και άλλα σωματεία της περιοχής.

Μετά από συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 24/8, η εργοδοσία δεσμεύτηκε να ανακαλέσει όλες τις απολύσεις. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει από την Επιθεώρηση Εργασίας να οριστεί εργατική διαφορά.

Σε ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό σωματείο καταγγέλλει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις ιδρυτικών μελών του, αλλά και τις αξιώσεις της εργοδοσίας για νέες ατομικές συμβάσεις με 2 ή 3 μέρες εργασίας τη βδομάδα. «Τόσο κοστολογούν τη ζωή του εργάτη και της εργάτριας, 150 έως 200 ευρώ μηνιάτικο», σχολιάζει το σωματείο στην ανακοίνωσή του. Επισημαίνει ότι απέναντι στην επίθεση υψώθηκε «ένα μέτωπο αγώνα από το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης στο παράρτημα», από ταξικά σωματεία και Εργατικά Κέντρα της περιοχής, την Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. «Ο δύσκολος δρόμος του αγώνα είναι "παιχνιδάκι" μπροστά στον Γολγοθά που στήνουν για την εργατική τάξη», τονίζει το σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις «Αμβροσιάδη», σε κάθε παραγωγική μονάδα και σημείο διανομής των προϊόντων της, αλλά και κάθε εργαζόμενο του κλάδου, να στηρίξουν τον αγώνα για αξιοπρεπή εργασία και ζωή.

Αλληλεγγύη από το ΚΚΕ

Τους απεργούς επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Συζήτησε με τους απεργούς που περιφρουρούσαν την κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο και τους εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα τους για δουλειά με δικαιώματα και για ανάκληση των απολύσεων. Τόνισε την ανάγκη να μείνουν ενωμένοι μπροστά στις προσπάθειες τις εργοδοσίας να κάμψει τις αντιδράσεις τους, στοχοποιώντας και απολύοντας συναδέλφους πρωτοπόρους, στην πλειοψηφία τους, στην ίδρυση του επιχειρησιακού σωματείου. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους ξεκαθάρισαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ