Τρίτη 28 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη του ΥΠΕΞ στην Κίνα

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη - Ενας Δρόμος»

Από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας

Copyright 2018 The Associated

Από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας
Επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί από χτες (θα ολοκληρωθεί αύριο) ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, με βασική επιδίωξη την παραπέρα προώθηση των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου και κυρίως του στόχου της ανάδειξης της Ελλάδας σε «κόμβο» Ενέργειας και εμπορευμάτων, στο πλαίσιο της κινεζικής πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη - Ενας Δρόμος» (OBOR), της στρατηγικής των κινεζικών μονοπωλιακών ομίλων και της επέκτάσης τους στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές.

Οπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, ο Ν. Κοτζιάς υπέγραψε με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας στο πλαίσιο της OBOR, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες. Τη συνάντηση απασχόλησαν επίσης οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και το Κυπριακό.

Ταυτόχρονα, ο Ελληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον υπουργό του Διεθνούς Τμήματος του ΚΚ Κίνας, Σονγκ Τάο, και σήμερα θα εκφωνήσει ομιλία στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών (CASS), αύριο θα έχει συναντήσεις με ανώτατους τοπικούς αξιωματούχους, επιχειρηματικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της «Cosco» Σου Λιρόνγκ, καθώς και με την ηγεσία του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.

Χτες, επίσης, πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο συμπόσιο για τα 5 χρόνια της OBOR, όπου ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, δίνοντας το στίγμα της πρωτοβουλίας, τη χαρακτήρισε «μια λύση για την Κίνα ώστε να συμμετάσχει στην ανοιχτή οικονομία και συνεργασία, στην παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ