Τρίτη 28 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
Παλεύουμε μαζί με το λαό κόντρα στην πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ

Στην παρέμβασή του ο πυροσβέστης Δημήτρης Βλάχος, μέλος της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, σημείωσε:

«Εκ μέρους της "Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών" εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όλους αυτούς που δέχτηκαν τις συνέπειες από τη φονική πυρκαγιά. Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι σε όλες τις πυρκαγιές που συμβαίνουν στη χώρα μας θα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προστασία της ζωής, των υποδομών και του δασικού πλούτου. Είμαστε στο πλευρό όλων αυτών που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, αυτών που είδαν την περιουσία τους να γίνεται στάχτη.

Αγωνιζόμαστε στο πλάι του λαού μας ενάντια στις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υλοποιείται με τη διατήρηση όλων των αντιδασικών νόμων.

Για μια ακόμη φορά, σ' αυτήν την πυρκαγιά ήρθαμε αντιμέτωποι με την πλήρη απουσία έργων και υποδομών αντιπυρικής προστασίας. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένος χωροταξικός σχεδιασμός στην Αττική, όπως και σε πολλές περιοχές της χώρας. Δεν υπάρχουν σε όλη τη χώρα αντιπυρικές ζώνες. Είναι ελλιπής η συντήρηση των δασικών δρόμων, παρόλο που είναι άκρως απαραίτητοι. Είναι λειψό το δίκτυο υδροδότησης για την πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων, δεν υπάρχουν ασφαλείς δίοδοι διαφυγής για να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι συμπολίτες μας και να διαφύγουν τον κίνδυνο.

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ έχουν περικοπεί από την κρατική χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος τα τελευταία εννέα χρόνια. Το προσωπικό στο σύνολό του, μόνιμοι πενταετείς και συμβασιούχοι, είναι μειωμένο κατά 1.200 περίπου άτομα, σε σχέση με το 2009. Ενας μεγάλος αριθμός των οχημάτων μας είναι ακατάλληλος λόγω παλαιότητας ή είναι παροπλισμένος λόγω βλαβών και ακατάλληλων ελαστικών, εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων. Ο ατομικός και λοιπός εξοπλισμός σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες της δουλειάς μας. Μέσα ατομικής προστασίας για τους κινδύνους από τις πυρκαγιές έχουν να μας χορηγηθούν χρόνια. Οι πυροσβέστες αναγκάζονται και πληρώνουν οι ίδιοι από τη τσέπη τους, για να αγοράσουν ορισμένα μέσα προστασίας και να προστατευτούν από τους κινδύνους που έχει το επάγγελμά μας. Εργαζόμαστε συνεχόμενα 30, 40 και 50 ώρες για να σβήσουν οι πυρκαγιές. Παρ' όλα αυτά, όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, αρνούνται να εντάξουν το επάγγελμά μας στα Βαρέα - Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά.

Κουβέντα δεν γίνεται για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, τη μονιμοποίηση όλων των πενταετών και εποχικών πυροσβεστών. Αντιθέτως, προωθούν αρμοδιότητες πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών σε δήμους, Περιφέρειες και ιδιώτες, για να απαλλάξουν το κράτος από τη χρηματοδότηση και να επιβαρύνουν οικονομικά το λαό με νέους δημοτικούς φόρους, με ανταποδοτικά τέλη και χαράτσια.

Την ίδια στιγμή, ενεργοποιήθηκαν μηχανισμοί κατασυκοφάντησης των πυροσβεστών, για να συγκαλύψουν τις πολιτικές ευθύνες που έχουν όλες οι κυβερνήσεις.

Αυτό αποτελεί προσβολή και σε βάρος των δεκάδων νεκρών και των εκατοντάδων τραυματιών και σακατεμένων συναδέλφων μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, κόντρα στην πολιτική των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την ενίσχυση της πυρασφάλειας και δασοπροστασίας. Για τα δίκαια αιτήματα και την ικανοποίησή τους για τους πυρόπληκτους. Για να εκπληρώσουμε και εμείς οι πυροσβέστες πλήρως το ρόλο και την αποστολή μας, που είναι η προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού και του φυσικού πλούτου της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ