Τρίτη 28 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγελία για εξαφάνιση δύο Τούρκων στρατιωτικών

Την καταγγελία ότι αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου τα ίχνη δύο Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα έκανε η δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά, η οποία μάλιστα αφήνει και υπαινιγμούς περί ανταλλαγής με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς.

Την είδηση δημοσίευσαν χτες οι «Times» και την αναπαράγει και το τουρκικό μέσο «Haberturk», χωρίς ωστόσο να σχολιάζει τίποτα παραπάνω.

Πρόκειται για τους Χαλίτ Σετίν και Φατίχ Αρίκ, που σύμφωνα με τη δικηγόρο εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, τη μέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η κυρία Τομαρά δήλωσε σε ελληνικό κανάλι ότι «πήγα να τους πάρω και είχαν φύγει. Αμφιβάλλω πραγματικά για το αν οι δύο κομάντο είναι στην Ελλάδα πια. Είτε έχουν μεταφερθεί σε μια τρίτη χώρα, είτε απελάθηκαν πίσω στην Τουρκία. Κανείς δεν έχει την εξουσία να μεταφέρει τους πελάτες μου σε οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία. Θα έπρεπε να ελευθερωθούν».

Πάντως, οι δικηγόροι των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα δήλωσαν χτες ότι οι καταγγελίες δεν αφορούν τους πελάτες τους και ότι κανείς εξ αυτών δεν έχει εξαφανιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ