Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΠΑΜΕ
Πάρτε πίσω τις μηνύσεις

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην εργοδοσία της επιχείρησης «ΛΙΝΤΛ»

Να αποσύρει άμεσα τις μηνύσεις που έχει καταθέσει εναντίον τριών συνδικαλιστών του επιχειρησιακού σωματείου και ενός εργαζόμενου ενεργού μέλους του καλεί την εργοδοσία της πολυεθνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΛΙΝΤΛ» το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Σε αντίθετη περίπτωση, τονίζει το ΠΑΜΕ, «θα καλέσουμε τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό και να εκφραστεί η αλληλεγγύη από όλα τα συνδικάτα στη χώρα μας με διάφορους τρόπους».

Με επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της επιχείρησης, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Μετά τις πετυχημένες μεγαλειώδεις απεργιακές μάχες που έδωσαν τα ταξικά σωματεία και οι εργαζόμενοι στις 5 και 11 Μάρτη μεταξύ των οποίων και το σωματείο της εταιρείας "LIDL", αποστείλατε εξώδικο και προχωρήσατε σε μηνύσεις σε τρία μέλη της διοίκησης και ένα ενεργό μέλος του σωματείου εργαζομένων στην επιχείρησή σας στο Ν. Αττικής. Τους εγκαλείτε για τη συνδικαλιστική δράση, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να ποινικοποιήσετε το δικαίωμα στην απεργία, στη συνδικαλιστική δράση και να βάλετε φρένο στη δράση του σωματείου και του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς της επιχείρησής σας».

Το ΠΑΜΕ απαιτεί να αποσυρθούν άμεσα οι μηνύσεις και τονίζει ότι «κανένα σωματείο που ανήκει στη δύναμη του ΠΑΜΕ δεν παίρνει άδεια από την εργοδοσία για τις μορφές πάλης, την έκτασή τους και τη διάρκειά τους. Ο μόνος νόμος που υπηρετούμε είναι το ΔΙΚΙΟ του ΕΡΓΑΤΗ».

«Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται»

Αυτή τη φορά η εργοδοσία του Καζίνο - Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας προτίμησε να μην προσφύγει στα δικαστήρια - όπως συνηθίζει - με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή και αυριανή 48ωρη απεργία που αποφάσισε το επιχειρησιακό σωματείο. Αντ' αυτού εξέδωσε μια ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους, εκτοξεύοντας τόνους λάσπης ενάντια στο ταξικό επιχειρησιακό σωματείο και σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές. Με γελοία και σαθρά επιχειρήματα (όπως ότι δήθεν σε μέρες απεργίας κάποιοι φροντίζουν να έχουν ρεπό ή συνδικαλιστική άδεια και άλλα τέτοια) επιχειρούν να διαβάλουν τους συνδικαλιστές μήπως και την ύστατη στιγμή καταφέρουν να αποτρέψουν κανέναν εργαζόμενο από το να συμμετέχει στην απεργία. Ας διαψευστούν για ακόμα μια φορά από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σήμερα και αύριο στην απεργία που έχει αποφασίσει το ταξικό τους σωματείο.

Στο μεταξύ, χτες, εργαζόμενοι του χώρου και οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου στην Αθήνα, απαιτώντας να πάρει πίσω την κλήση σε απολογία εργαζόμενης που απήργησε στις 5 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ