Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
Μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα

Mηνύματα αλληλεγγύης στους αγώνες της εργατικής τάξης της Ελλάδας και στο ΠΑΜΕ μπροστά στη 48η απεργία που καλεί για σήμερα και αύριο, αποστέλλουν, μέσω του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ, κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλο τον κόσμο. Μηνύματα έχουν έρθει από το Κομμουνιστικό Κόμμα Λαών της Ισπανίας, το Κόμμα Κομμουνιστών του Μεξικού, την Ενωση Κομμουνιστών Επαναστατών Γαλλίας, το Εργατικό Κόμμα Βελγίου, το Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας.

Το ΕΚ Βελγίου ειδικότερα σημειώνει: «Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τον καθημερινό αγώνα εδώ και τρεις μήνες των Ελλήνων εργατών ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται για να πληρώσουν αυτοί την καπιταλιστική κρίση. Ως Εργατικό Κόμμα θεωρούμε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα πρόκειται να γενικευτεί σε όλη την ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι έχουν μόνο μια ξεκάθαρη επιλογή: 'Η τα μονοπώλια θα πληρώσουν την κρίση ή οι εργαζόμενοι. Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος όπως δείχνει η ιστορική πείρα. Οι συνθήκες καλούν τους εργαζόμενους να αμφισβητήσουν το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και να παλέψουν για μια κοινωνία που την εξουσία θα έχουν οι εργάτες, τη σοσιαλιστική κοινωνία. Αυτή η κοινωνία χάρη στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και το σχεδιασμό της οικονομίας θα μπορέσει να απαλλαγεί οριστικά από τις οικονομικές κρίσεις υπερπαραγωγής, από την ανεργία, θα βάλει τέλος στη μιζέρια».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας (DCP) αναφέρει πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις καπιταλιστικές δυνάμεις που προσπαθούν να καταργήσουν τα συνδικάτα και τις συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων και επισημαίνει ότι σε κάθε χώρα χρειάζεται ένα δυνατό και μαχητικό εργατικό κίνημα που θα παλεύει για τα δικαιώματα των εργατών.

«Ο αγώνας ενάντια στην αντεργατική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι σημαντικός όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για όλους τους εργαζόμενους και σε άλλες χώρες», επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας (CPF), αναφέροντας πως και στη χώρα τους ασκούνται οι ίδιες πολιτικές προκειμένου οι εργαζόμενοι να πληρώσουν «το λογαριασμό» της καπιταλιστικής κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ