Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΑμΕΑ
Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία

Κινητοποιήσεις έγιναν χτες στο ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου και στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα

Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή κινητοποίηση των σπουδαστών του ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου
Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή κινητοποίηση των σπουδαστών του ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου
Oχι στην ανεργία που ρημάζει τη ζωή τους και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες, απαίτησαν οι σπουδαστές του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) στο Γαλάτσι, με κινητοποίηση χτες έξω απ' τη σχολή και συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Γαλατσίου.

Κατήγγειλαν ότι η ανεργία στους ανάπηρους έχει πάρει τραγικές διαστάσεις και ξεπερνά το 85%, οι οικογένειες των ΑμΕΑ καλούνται να πληρώνουν όλο και περισσότερα για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης, για θεραπείες, φάρμακα και τεχνικά βοηθήματα, ενώ οι περικοπές σε διάφορες παροχές έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη. Διεκδικούν μαζικές προσλήψεις αναπήρων, με ευθύνη του κράτους να βρίσκουν δουλειά όλοι οι νέοι με την αποφοίτησή τους, επίδομα ανεργίας 1.150 ευρώ σε όλους, αναβάθμιση της Σχολής, όχι στις περικοπές σε θεραπείες, φάρμακα και τεχνικά βοηθήματα, δημόσιο δίκτυο προστατευόμενων εργαστηρίων για βαριά αναπήρους, κ.ά. Οι μαθητές κλείνουν τη σχολή σήμερα και αύριο συμμετέχοντας στη 48ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η μαθητική κοινότητα και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων του ΚΕΑΤ, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αττικής και Νήσων.

Οι φορείς εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα των μαθητών, που προχώρησαν σε κατάληψη της σχολής, αναδεικνύοντας τα οξυμένα προβλήματα του ΚΕΑΤ ως αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων. Απαίτησαν άμεση αποπεράτωση των έργων ανακαίνισης του παλιού κτιρίου, άμεση εξασφάλιση της αγοράς και δωρεάν διάθεσης όλων των απαραίτητων εποπτικών μέσων διδασκαλίας και τεχνικών βοηθημάτων αναγκαίων για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των τυφλών μαθητών, ίδρυση ειδικού γυμνασίου και λυκείου τυφλών, να γίνει η εκδρομή των μαθητών που ματαιώθηκε απ' τη διοίκηση, πολλαπλασιασμό της χρηματοδότησης και αναβάθμιση του ΚΕΑΤ, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους, καμία απόλυση, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή με απαγόρευση επιχειρηματικής δράσης στους τομείς αυτούς. Ακολούθησε πικετοφορία στους δρόμους της Καλλιθέας, με τους φορείς να καλούν στη 48ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ