Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παραπλανούν τους εργάτες...

Οι σοβαρές ευθύνες των δυνάμεων ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ στη ΛΑΡΚΟ, έγιναν φανερές και στην τελευταία απεργία που προκήρυξαν την Πέμπτη 22 Νοέμβρη. Η πρόταση της παράταξης «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο», που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, ήταν η απεργία να αποτελέσει την αφετηρία νέων σκληρών ταξικών αγώνων, τη στιγμή που η συγκυβέρνηση και η τρόικα επεξεργάζονται τη διάσπαση και την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Κι όμως, οι πλειοψηφίες των ΔΣ των Σωματείων, επέλεξαν αντί της οργάνωσης του αγώνα να προχωρήσουν σε... ημερίδα, όπου καλέστηκαν να μιλήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που «πίνουν νερό» στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Της ΕΕ, η οποία με τις αποφάσεις της (τις οποίες συνυπέγραψαν και συναποφάσισαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις), στο όνομα των «τεσσάρων ελευθεριών του Μάαστριχτ», ζητά την πλήρη εκποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου των χωρών μελών της.

Και, σα να μην έφτανε αυτό, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ επέρριψαν τις κύριες ευθύνες για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες και στο ΤΑΙΠΕΔ, το θέμα είναι ότι το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί υπό την εποπτεία της κυβέρνησης και της τρόικας. Κι όμως, οι δυνάμεις αυτές επιχείρησαν να διαχωρίσουν το ΤΑΙΠΕΔ από την κυβέρνηση, καλώντας την τελευταία να... βάλει φρένο στο Ταμείο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ