Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μνημεία καιροσκοπισμού και συντεχνιασμού

Στις 7 Νοέμβρη 2012 η Ομοσπονδία και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας έστειλε επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ζητώντας «να εξαιρεθούν οι υπάλληλοι του ΣΕΠΕ» από τη ρύθμιση του τρίτου μνημονίου που προβλέπει ότι υπάλληλοι συγκεκριμένων κατηγοριών μπαίνουν σε διαθεσιμότητα. Η ρύθμιση αυτή σε πρώτη φάση αφορά σε 47 εργαζόμενους στο ΣΕΠΕ. Στις 15 Νοέμβρη 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σχετική Ερώτηση στη Βουλή ζητώντας και αυτός «να μην τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 47 διοικητικοί υπάλληλοι του ΣΕΠΕ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΥ (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) δίνουν ρεσιτάλ καιροσκοπισμού καλλιεργώντας το συντεχνιασμό και τελικά παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων που απολύονται.

Αντί να καταδικάσουν συνολικά το βάρβαρο μέτρο των απολύσεων, λένε στους εργαζόμενους του υπουργείου να κοιτάξουν τον εαυτό τους. Να προσπαθήσουν αυτοί να εξαιρεθούν και δεν πειράζει αν απολυθούν οι υπόλοιποι χιλιάδες εργαζόμενοι σε άλλα υπουργεία ή φορείς του Δημοσίου. Ετσι αποδυναμώνουν την ίδια την πάλη ενάντια στις απολύσεις, γιατί απαραίτητος όρος για να είναι αποτελεσματική είναι η ενιαία πάλη του συνόλου των εργαζομένων. Ομως τέτοιες θέσεις τους διασπούν και φέρνουν σε αντιπαράθεση τον έναν κλάδο απέναντι στον άλλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ