Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία

Φορείς του λαϊκού κινήματος κατήγγειλαν χτες τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από Ισραήλ και ιμπεριαλιστές

Στιγμιότυπο από την παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία
Στιγμιότυπο από την παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία
Τα συνεχιζόμενα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού κατήγγειλαν χτες το μεσημέρι με παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία, αντιπροσωπείες από φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Εκπρόσωποι από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), την Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) και την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ) διαμαρτυρήθηκαν και για τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα με τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Τα στελέχη της πρεσβείας αρνήθηκαν να συναντηθούν με αντιπροσωπεία των οργανώσεων και να παραλάβουν το ψήφισμα καταδίκης το οποίο οι διαδηλωτές θυροκόλλησαν στην πόρτα της πρεσβείας. Η Βέρα Νικολαΐδου, γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, υπογράμμισε ότι καλύτερη συνεισφορά στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό είναι η ένταση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα σε κάθε χώρα, η πάλη για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Επίσης σημείωσε την ανάγκη της πάλης για να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους που σχεδιάζονται, για να κλείσει η βάση της Σούδας, να γυρίσουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Το ψήφισμα των φορέων σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Καταδικάζουμε το νέο έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα, που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 160 ανθρώπους, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά. Είμαστε σε επαγρύπνηση γιατί γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε και έχει άμεση σχέση με τις επεμβάσεις που προωθούνται στην περιοχή σε βάρος των λαών του Ιράν και της Συρίας. Στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ καθώς και άλλων κρατών της περιοχής που στήριξαν πολύπλευρα το Ισραήλ στο εγκληματικό του έργο. Καταδικάζουμε τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που επιβάλλουν τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και όσους, που την ίδια στιγμή εμφανίζονται ως «υποστηρικτές των συμφερόντων των λαών», συναντιούνται παράλληλα, πίσω από την πλάτη τους, με τον Ισραηλινό πρόεδρο Πέρεζ».

Εκ μέρους του ΚΚΕ στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας. Επίσης παραβρέθηκε ο Μ. Ιγκνέμπι από τη Γενική Ενωση Παλαιστίνιων Εργατών, που είναι μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ