Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Κλιμακώνονται οι πιέσεις

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Νέο λουτρό αίματος προκλήθηκε χτες στη συνοικία Τζαραμάνα της Δαμασκού όταν δύο σχεδόν ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις παγιδευμένων αυτοκινήτων προκάλεσαν 34 νεκρούς και 83 τουλάχιστον τραυματίες, όλοι άμαχοι. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι μάχες στο Μάαρατ αλ Νούμαν, στο Χαλέπι, στη Δαμασκό, στη Χομς, στο Ιντλίμπ.

Χτες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην ευρύτερη περιοχή της βάσης Σεΐκ Σουλεϊμάν, στην επαρχία του Χαλεπιού, αντικαθεστωτικοί υποστήριξαν ότι κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG, το οποίο βρισκόταν σε μεγάλο ύψος και ότι αιχμαλώτισαν τον έναν από τους πιλότους.

Ο ισχυρισμός τους δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, όπως ούτε η ανακοίνωσή τους, την Τρίτη, ότι κατέρριψαν ένα ελικόπτερο. Αν όντως αυτό συμβαίνει, τότε σημαίνει ότι ο οπλισμός τους έχει αναβαθμιστεί. Οι ίδιοι, πάντως, και συγκεκριμένα ο λεγόμενος «Ελεύθερος Συριακός Στρατός», υποστηρίζουν ότι πέρασαν στην κατοχή τους πύραυλοι και άλλος οπλισμός, όταν κατέλαβαν την αεροπορική βάση «46», στο Χαλέπι, πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, η επιτροπή του σώματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενέκρινε, χτες, καταδικαστικό για τη συριακή ηγεσία ψήφισμα, όπου την εγκαλεί για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διά μέσου του στρατού αλλά και των παραστρατιωτικών ομάδων, χωρίς την παραμικρή αναφορά στους αντικαθεστωτικούς ενόπλους. Το μη δεσμευτικό ψήφισμα εγκρίθηκε με 130 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 35 αποχές. Σήμερα, επίσης, αναμένεται η ΕΕ ν' ανακοινώσει νέα 3μηνη παράταση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας.

Τέλος, στο Καράκας της Βενεζουέλας έφτασε, χτες, ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών, Φαϊζάλ αλ Μουκντάντ, μεταφέροντας, όπως είπε ο ίδιος, «προσωπικό μήνυμα του προέδρου Ασαντ στον Βενεζουελάνο ομόλογό του». Ο αλ Μουκντάντ θα μεταβεί στη συνέχεια σε Κούβα, Νικαράγουα και Εκουαδόρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ