Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η καταβόθρα των μονοπωλίων

«Πέτρα πάνω στην πέτρα δεν πρόκειται να αφήσουν προκειμένου να ανακάμψουν τα μονοπώλια και οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι. Στη βίαιη συγκέντρωση και απαλλοτρίωση του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου αποσκοπεί η βαρβαρότητα που κλιμακώνουν μέσα από το "Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο" (...) οι "από πάνω", με κεντρικό και καλοδουλεμένο στρατηγικό σχεδιασμό, βαράνε στο ψαχνό, για να διαμορφώσουν φτηνότερους, περισσότερο ευέλικτους τους εργάτες, παίρνουν πίσω όλα όσα το εργατικό κίνημα κατέκτησε τις περασμένες δεκαετίες (...) στη συγκέντρωση γης και περιουσίας σε ολοένα και λιγότερα χέρια αποσκοπεί και ο "ενιαίος φόρος ακινήτων", τον οποίο θα ξεφουρνίσουν σε επόμενο νομοσχέδιο.

Κανείς δε γλυτώνει στο ενδιάμεσο

(...) ο στρατηγικός σχεδιασμός του κεφαλαίου γίνεται θηλιά γύρω από τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροεπαγγελματίες. Στο 26% διαμορφώνουν το νέο φορολογικό συντελεστή, τον οποίο και θα υπολογίζουν από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος! Είναι απόλυτα φανερό το γεγονός ότι δείχνουν την πόρτα της οριστικής εξόδου από το πεδίο της "ανταγωνιστικότητας". Ο προσφερόμενος ζωτικός χώρος σε κλάδους και τομείς της οικονομίας, που ακόμη χαρακτηρίζονται από τη σχετική διασπορά της δραστηριότητας, συγκεντρώνεται στα χέρια ισχυρών ομίλων και επιχειρήσεων. Η πάλαι ποτέ λεγόμενη "ραχοκοκαλιά της οικονομίας", με το οποίο οι ίδιοι κάποτε χάιδευαν τα αυτιά των ψηφοφόρων τους, έχει πεταχτεί οριστικά στο καλάθι με τα άχρηστα... Η εγκληματική στρατηγική του κεφαλαίου βαράει στο ψαχνό και τα συμφέροντα φτωχών αγροτών. Τα νέα μέτρα κινούνται με κατεύθυνση το γενικευμένο αποχαρακτηρισμό των "κατά κύριο επάγγελμα αγροτών", τους οποίους και εξομοιώνουν με τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους.

Καμιά αυταπάτη

(...) ο λαός πρέπει να αποτινάξει τις αυταπάτες. Με τα μονοπώλια να αλωνίζουν στο επίπεδο της οικονομίας και της παραγωγής καμία "φιλολαϊκή" διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει. Από τη δική μας την πλευρά μοναδική λύση είναι η πάλη για να αναχαιτίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, η ρήξη και η ανατροπή, με λαϊκή εξουσία, χωρίς τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές και τις κρίσεις τους» (από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ