Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Καλεί το κεφάλαιο να ποντάρει στο δικό του άλογο

Σε νέο κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας φιλοδοξεί να μετατρέψει τη ΡΙΚΣΣΥ

«Ελλειψη στρατηγικής και τακτικής» ανακάλυψε στο ΠΑΣΟΚ ο πρώην βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεών του, Α. Λοβέρδος, ο οποίος εμφανίζεται πλέον σαν επικεφαλής της ΡΙΚΣΣΥ. Με συνέντευξή του στον «Αντένα».

Ο Α. Λοβέρδος, που υπήρξε κεντρικός εκφραστής στην εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και των συγκυβερνήσεων που ακολούθησαν, επιχειρεί σήμερα προκλητικά να εμφανιστεί σαν «προστάτης» των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για να συμβάλει στη χειραγώγησή τους.

Εχοντας συμβάλει πρωταγωνιστικά στην προώθηση των διαρθρωτικών ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, στην κοινωνική ασφάλιση και στην υγεία, ο Α. Λοβέρδος ισχυρίστηκε στη συνέντευξη ότι «θα έχουμε δράματα, εάν δε μειωθεί η ύφεση το 2013, δε θα αντέξουν οι θεσμοί της κοινωνικής πρόνοιας και του κοινωνικού κράτους»!

Με στόχο να χρησιμοποιήσει τη νέα κίνηση σαν «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» και να πάρει θέση στα παζάρια για τη συνολικότερη αναδιάταξη του αστικού πολιτικού συστήματος, ο Α. Λοβέρδος επανέλαβε χτες την πρόθεσή του να μετατραπεί η ΡΙΚΣΣΥ σε κόμμα.

«Κάνουμε μία οργανωμένη προσπάθεια για να βρούμε κι άλλους. Να συγκλίνουμε μαζί με άλλα στελέχη ή με απλούς ανθρώπους που λειτουργούν στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Να γίνει κόμμα, αλλά να γίνει κόμμα μαζί με άλλους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι επαφές του Αν. Λοβέρδου με νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε στενή παρακολούθηση από την Ιπποκράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ε. Βενιζέλος έχει αναθέσει σε στενούς συνεργάτες του να βολιδοσκοπήσουν τις προσθέσεις βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το εγχείρημα του Α. Λοβέρδου.

Ο τελευταίος ανακοίνωσε επίσης ότι το Φλεβάρη θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την ανάπτυξη, που όπως σημείωσε θα αποτελεί «σχέδιο άμεσης δράσης για την απαλλαγή της οικονομίας από τις στρεβλώσεις και τα αγκάθια που την καταδυναστεύουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ