Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Τα μέτρα φτάνουν... προς το παρόν

Τα μέτρα που πάρθηκαν τον περασμένο μήνα φτάνουν «προς το παρόν» και αν επιτευχθούν οι αντιλαϊκοί στόχοι της κυβέρνησης, δεν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα το 2013, είπε το βράδυ της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας. Ο ίδιος απείλησε ότι «αν νερώσουμε το κρασί μας, για παράδειγμα στο θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης, θα υπάρξει πίεση για παραπάνω μέτρα».

Στην ουσία, ο Γ. Στουρνάρας λέει ότι τα επόμενα αντιλαϊκά πακέτα είναι δεδομένα, στο πλαίσιο της ελεγχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας, έστω και με ορίζοντα μετά το 2013. Ταυτόχρονα, εκβιάζει το λαό ότι αν αντιδράσει στην αφαίμαξη που του φέρνουν με το νέο φορολογικό, θα το πληρώσει με νέα μέτρα μέσα στον επόμενο χρόνο!

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, είπε ότι η συμμετοχή είναι εθελοντική και ότι δεν πρόκειται να δοθεί πολιτική εντολή για τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα κρίνουν τα ίδια αν θα συμμετέχουν. Η κυβέρνηση καμώνεται ότι εξαιρεί τα Ταμεία από τη νέα αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ τα έχει λεηλατήσει για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. Οσο για το ενδεχόμενο να συμμετέχουν «εθελοντικά» στην επαναγορά, είναι κοροϊδία, αφού οι διοικήσεις τους είναι διορισμένες από το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ