Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Εσωκομματική διαμάχη με «ουρά»

Οι διαφωνίες για το μείγμα της διαχείρισης και τις αντίστοιχες συνεργασίες, είναι το πραγματικό υπόβαθρο του τσακωμού

Δυναμώνουν οι αναταράξεις στο εσωτερικό των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ενόψει και της νέας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αύριο Πέμπτη. Συνέχεια στις εσωκομματικές αντεγκλήσεις έδωσε χτες ο Γ. Μανώλης, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε μεταξύ άλλων: «Ο Καμμένος έδωσε το non paper για να μπει στη συγκυβέρνηση, για να μπει υπουργός Αμυνας. Εκανε το πρώτο λάθος που το 'δωσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο ίδιος αποκάλεσε «λαγό» τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντας ότι «συγκαλεί τα όργανα και φεύγει, πρώτη φορά είδα έναν πρόεδρο να γίνεται λαγός. Δε θέλει κόμμα, ούτε συνέδριο, ούτε τίποτα. Δε λειτουργεί τίποτε στο κόμμα». Η απάντηση Καμμένου ήρθε μέσω twitter, όπου έγραψε για τον Γ. Μανώλη ότι «η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη». Λίγο μετά, ο Γ. Μανώλης επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από το κόμμα.

Λίγο αργότερα, ο Χ. Ζώης υπέβαλλε την παραίτησή του από εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. Ακολούθησε αργά το απόγευμα ο Δ. Σταμάτης, αφήνοντας αιχμές κατά της «αλαζονείας και της περιστασιακής μεταμόρφωσης των πολιτικών», διακηρύσσοντας ταυτόχρονα την πίστη του στην ιδρυτική διακήρυξη της ΕΕ και του ευρώ.

Ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της εσωκομματικής διαμάχης, είναι σαφές ότι η επαπειλούμενη διάσπαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων έρχεται να τροφοδοτήσει τη συνολικότερη κινητικότητα στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, με βάση το νέο δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και το μείγμα της διαχείρισης που ο καθένας υπηρετεί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γ. Μανώλη, ο Π. Καμμένος «δε συζητάει με κανέναν και μιλάει συνεχώς για ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σα να λέει στον κόσμο "πήγαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ", μας χωρίζει χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά τον ακούσαμε να μιλάει για δολάριο, (...) δεν είχαμε συζητήσει απολύτως τίποτε. Σήμερα λέει άλλα, το βράδυ άλλα, αύριο άλλα».

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα η ανοιχτή σύγκρουση του Π. Καμμένου με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Μαρκόπουλο και μερίδα βουλευτών του κόμματος, στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, ο Κ. Μαρκόπουλος αναρωτήθηκε στην ομιλία του «πώς φθάσαμε στο δολάριο» και έθεσε θέμα για το διάλογο που έχει ανοίξει με τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την κυβερνητική συνεργασία, «χωρίς όρους και αρχές», όπως είπε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι συναντήσεις με τα κόμματα (2013-02-19 00:00:00.0)
Αντεγκλήσεις και όρκοι πίστης στο ευρώ (2012-12-14 00:00:00.0)
«Αντιμνημονιακή» σούπα (2012-04-13 00:00:00.0)
«Αντιμνημονιακές» συγκλίσεις... (2012-04-08 00:00:00.0)
Ζυμώσεις με ΣΥΡΙΖΑ στην αντιμνημονιακή σούπα (2012-04-03 00:00:00.0)
Επεσαν οι μάσκες των «διαφωνούντων» (2008-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ