Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ληστεύουν το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΧΙ ΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ καμία αμφιβολία περί του ότι η ΔΕΗ θα συνεχίσει να εισπράττει το περίφημο χαράτσι για τα ακίνητα, μόνο που είναι πραγματικά αστεία η δικαιολογία που επικαλείται η κυβέρνηση.

Θα συνεχίσει - λένε - να το κάνει λόγω... «εθνικού συμφέροντος». Πάνω απ' όλα οι ανάγκες της πατρίδας. Αλλωστε (και) ο συγκεκριμένος οργανισμός πάντα με αυτό το κριτήριο λειτουργεί.

Για το «εθνικό συμφέρον», υποθέτουμε, επί δεκαετίες χρεώνει με ψίχουλα το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν οι βιομήχανοι, ενώ συνεχώς αυξάνει το κόστος της κατανάλωσης για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ...πατρίδα, αγοράζει πανάκριβα το «εναλλακτικό» ρεύμα που παράγουν ιδιωτικές εταιρείες και έχουν θησαυρίσει σε βάρος του κοσμάκη που πληρώνει.

Εθνικοί λόγοι την υποχρεώνουν - φανταζόμαστε - να έχει σαν παράσιτα πάνω της εκατοντάδες κατασκευαστικές εταιρείες και εργολάβους που παίρνουν το ένα «πανωπροίκι» μετά το άλλο.

Δεν το συζητάμε πως για λόγους που έχουν να κάνουν με το εθνικό συμφέρον προωθεί την ιδιωτικοποίηση και την «απελευθέρωση» του τομέα της Ενέργειας για να «επενδύσουν» και να κερδοσκοπήσουν εγχώριοι και ξένοι καλοθελητές.

Και, τέλος, εξυπακούεται πως τις νέες υπέρογκες αυξήσεις που ζητάει για το 2013 η ΔΕΗ τις θέλει για το ...καλό της χώρας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ κανέναν εντύπωση οι εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Ελληνες και η περίφημη διάσπασή τους που διαφαίνεται.

Οι σχεδιασμοί της άρχουσας τάξης για... ένα «ελαστικό» πολιτικό σκηνικό, που να μπορεί να διαμορφώνει κάθε λογής συσχετισμούς προκειμένου να προκύπτουν νέα σχήματα που θα εξαπατήσουν το λαό, δε σταματούν ποτέ.

Οσο για ...πρόθυμους «γυρολόγους» της πολιτικής, ουδέποτε είχαμε έλλειψη σε αυτή τη χώρα, όπως διαπιστώνει κανείς από μήνα σε μήνα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ