Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Απεργούν σήμερα και αύριο

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας που ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο. Αύριο το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια. Μετά τη 48ωρη ακολουθεί το Σαββατοκύριακο με αποχή από κάθε εργασία.

Σήμερα, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας, οι ταξικές δυνάμεις θα πρωτοστατήσουν για να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο θέτοντας το ζήτημα του περιεχομένου του αγώνα. Οι απολύσεις είναι μέρος των συνολικότερων μέτρων και αναδιαρθρώσεων που αφορούν στην υποχρηματοδότηση των δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις, και στοχεύουν σε ένα αποτελεσματικότερο κράτος στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Χτες το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ στην Αττική -μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς και η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, εκπρόσωπος του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ- πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα έκαναν πορεία που κατέληξε στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή, καθώς οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αποκλείσει με κλούβες τη Β. Σοφίας εμποδίζοντας την πορεία να φτάσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπως σχεδίαζε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ