Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»
Επιταχύνουν την παράδοσή του σε ιδιώτες

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διευκολύνονται οι διεργασίες για ξεπούλημα

Αποψη από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων
Αποψη από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων
Την απαλλαγή του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» από μια σειρά οικονομικές υποχρεώσεις και άλλες εκκρεμότητες αποφάσισε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να μπορέσουν ανεμπόδιστα οι αρμόδιοι υπουργοί να προχωρήσουν σε επαφές και παζάρια για την πώλησή του σε ιδιωτικό φορέα.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που συζητήθηκε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με την Πράξη, το νοσοκομείο θα μπορεί να παίρνει βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, παρά τα τεράστια χρέη που έχει για ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων, ενώ παράλληλα αναστέλλεται κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή ασφαλιστικών μέτρων από τους πιστωτές του ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων. Ετσι, σε μια εποχή που οι κυβερνώντες κλιμακώνουν την τρομοκρατία και απειλούν με διώξεις και κατασχέσεις τους εργαζόμενους για μικρο-οφειλές προς το Δημόσιο ή εκβιάζουν τους αυτοαπασχολούμενους για ελάχιστες ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούν στα Ταμεία, η κυβέρνηση προσφέρει προς το «Ερρίκος Ντυνάν», ασυλία, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να προωθηθούν οι διεργασίες παραχώρησης του νοσοκομείου στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης είναι τόσο απροκάλυπτες, που, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος, αν δε βρεθεί εταιρικό σχήμα, για να αναλάβει τη διοίκηση και τα οικονομικά του νοσοκομείου, τότε αυτό θα οδηγηθεί σε κλείσιμο. Για τις πληρωμές των εργαζομένων είπε ότι θα καταθέσει σχετική τροπολογία την ερχόμενη Πέμπτη.

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσιώτης τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση του νοσοκομείου είναι αποτέλεσμα της επιχειρηματικής δράσης και του ανταγωνισμού που στηρίζουν και η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αποδεικνύεται, είπε, στην πράξη η χρεοκοπία της λεγόμενης μεικτής οικονομίας που αποτελεί το όχημα για την πλήρη επιχειρηματική δράση. Οποιαδήποτε λύση βρεθεί, υπογράμμισε, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών του επιχειρηματία που θα το αποκτήσει, την εκμετάλλευση των ασθενών και το χτύπημα των εργαζομένων.

Ο βουλευτής είπε ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους και τις εργοδοτικές εισφορές και ζήτησε να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πληρωμή μισθών κάθε μήνα καθώς και των εργοδοτικών εισφορών.

Ο Χρ. Κατσιώτης τόνισε ότι το νοσοκομείο πρέπει να περάσει κατά 100% στο Δημόσιο και να λειτουργεί με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με το υπάρχον προσωπικό με μόνιμη δουλειά και να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε όποιον τις χρειάζεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκλητική ρύθμιση για το «Ερρίκος Ντυνάν»(2014-06-28 00:00:00.0)
Πορεία πλήρους ιδιωτικοποίησης(2013-04-25 00:00:00.0)
Το ετοιμάζει για να το παραλάβουν πλήρως οι ιδιώτες(2013-01-25 00:00:00.0)
Θύματα του επιχειρηματικού ανταγωνισμού(2011-07-22 00:00:00.0)
Ο λαός πληρώνει το μάρμαρο των ανταγωνισμών(2011-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ