Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»
Πορεία πλήρους ιδιωτικοποίησης

Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι

Επιβεβαιώνεται ότι το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» οδεύει προς πλήρη ιδιωτικοποίηση, ενώ τα οφειλόμενα δεδουλευμένα πολλών μηνών είναι στον «αέρα», όπως προέκυψε από προχτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στα πλαίσια 5ωρης στάσης εργασίας (8 π.μ. - 1 μ.μ.) που είχε προκηρύξει το σωματείο εργαζομένων «Ερρίκος Ντυνάν», οι εργαζόμενοι έκαναν την Τρίτη πορεία από το νοσοκομείο προς το Μέγαρο Μαξίμου έχοντας στο πλευρό τους τα κλαδικά Σωματεία Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας και Πειραιά, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και τη Λαϊκή Επιτροπή 7ου Διαμερίσματος Αθήνας, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Τα δεδουλευμένα να εξοφληθούν, σκλάβοι οι εργαζόμενοι να γίνουν δεν μπορούν» και «θέλουνε συμβιβασμό να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω - κάτω».

Αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων «Ερρίκος Ντυνάν» επέδωσε ψήφισμα με τα εξής αιτήματα: Αμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Εξασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση με επενδυτή για το ξεπούλημα του νοσοκομείου και να περάσει στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Κ. Μπούρας, δήλωσε πως δεν δεσμεύεται για τα δεδουλευμένα και ξεκαθάρισε πως το νοσοκομείο κινείται προς πλήρη ιδιωτικοποίηση. Πρόσθεσε πως στο προωθούμενο πολυνομοσχέδιο υπάρχει πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ώστε το «Ερρίκος Ντυνάν» να πάρει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να συνεχίσει άλλο ένα 3μηνο τη λειτουργία του.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και μίλησαν εκφράζοντας συμπαράσταση ο πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», Ηλ. Σιώρας, και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ