Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΒΓΑ
Καταγγέλλει την αδιαλλαξία της εργοδοσίας

Προκλητική η στάση της μειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση»)

Την αδιαλλαξία της εργοδοσίας που εμφανίζεται αποφασισμένη να καταργήσει όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων της ΕΒΓΑ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της εταιρείας, μετά από πρόσφατη συνάντηση που είχε με την εργοδοσία. Απαίτηση των εργαζομένων είναι να επαναφερθούν τα επιδόματα και οι παροχές που έχει μονομερώς «παγώσει» η εταιρεία. «Τα δίκαια αιτήματά μας δεν έχουν βρει ανταπόκριση από το 2009 άλλοτε με καθολική άρνηση, άλλοτε με ελιγμούς από τη μεριά της εργοδοσίας και φανερώνουν το μένος της για το οργανωμένο και ταξικά προσδιορισμένο κίνημα στην ΕΒΓΑ», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Οπως καταγγέλλει, η εργοδοσία -μέσω των στελεχών της- χρησιμοποιεί προκλητικά την τακτική του «διαίρει και βασίλευε»: «Στο ΔΣ του Σωματείου λένε ότι δεν πάμε καλά, στους εργαζόμενους ότι πάμε καλά, βάλτε πλάτη, για να εξασφαλίσουν κέρδη», σημειώνεται. Δηλαδή, επιδιώκει να διασπάσει τους εργαζόμενους, προκειμένου να περάσουν πιο εύκολα τα σχέδιά της. Προκλητικά, μάλιστα, η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι οι προσλήψεις νέων εργαζομένων με 511 ευρώ δεν είναι απόφαση της εταιρείας, αλλά της κυβέρνησης!

Σημαντικές, ωστόσο, είναι και οι ευθύνες της μειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ) του ΔΣ: «Στη μάχη που δώσαμε με την εργοδοσία για τα δίκαια αιτήματά μας δεν έβγαλαν άχνα. Αλλωστε, και τις ελάχιστες φορές που μιλάνε παίρνουν πάντα τη θέση υπέρ της εταιρείας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου. Ενδεικτική, σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι η στάση των συνδικαλιστών της μειοψηφίας για την απεργία της Πρωτομαγιάς. Οπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, «συνδικαλιστής της μειοψηφίας καταψήφισε την απεργία της Πρωτομαγιάς λόγω των προσωπικών οικονομικών δυσκολιών». Ταυτόχρονα, σημειώνεται σε άλλο σημείο, ο επικεφαλής συνδικαλιστής της μειοψηφίας ήταν απών κατά τη συζήτηση του ΔΣ για τη συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργία.

Η προκλητικότητα, όμως, της παράταξης «Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων ΕΒΓΑ» (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ), συνεχίζεται, καθώς με ανακοίνωσή της επιδιώκει στρεψοδικίες. Εγκαλεί την πλειοψηφία του Σωματείου ότι «διαλύει και καταστρέφει κάθε είδους επικοινωνία» με την εργοδοσία, όταν η ίδια η εργοδοσία είναι αδιάλλακτη και αποφασισμένη να συντρίψει τα εργατικά δικαιώματα. Αλήθεια, τι θα ήθελε η ΕΚΕΕ; Να γίνεται «συζήτηση» για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι; Ζητά, μάλιστα, να διαπραγματευτεί η ίδια με την εργοδοσία, όταν μόλις πριν από λίγους μήνες στις αρχαιρεσίες του Σωματείου η πλειοψηφία των εργαζομένων, εμπιστεύτηκε για μια ακόμη φορά τις ταξικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ