Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΠΑΣΕΒΕ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Κινητοποίηση με αιχμή την υπογραφή ΣΣΕ

Συγκέντρωση και πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα λογιστές, σπουδαστές, η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών ελεύθερων επαγγελματιών της ΠΑΣΕΒΕ και η Επιτροπή εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών του ΠΑΜΕ. Αίτημα αιχμής ήταν η υπογραφή αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους λογιστές και ελεγκτές.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Λογιστών και στη συνέχεια πορεύτηκαν από τη Σταδίου έως τα γραφεία του ΣΕΒ. Παρά την ενημέρωση και το αίτημα για συνάντηση, τα γραφεία του ΣΕΒ ήταν κλειστά. Και από αυτό το γεγονός, όπως κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι, επιβεβαιώνεται η άρνηση των εργοδοτών για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, αφού στόχο έχουν τη διεύρυνση των ατομικών συμβάσεων.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές θυροκόλλησαν το υπόμνημά τους στην πόρτα των γραφείων του ΣΕΒ, με το αίτημα για την υπογραφή ΣΣΕ. Ακολούθησε πορεία στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων πραγματοποίησε παρέμβαση στη διοίκηση, καταθέτοντας το πλαίσιο αιτημάτων τους. Η παρέμβαση έγινε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση της διοίκησης με βουλευτές - εκπροσώπους των κομμάτων, για να τους ενημερώσει για τις προωθούμενες νομοθετικές αλλαγές στο επάγγελμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ