Παρασκευή 22 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΓΑΙΑ»
Θύματα του επιχειρηματικού ανταγωνισμού

Στο δρόμο αφήνει κοντά στους 400 εργαζόμενους της «Γαίας» ο ανταγωνισμός των επιχειρηματιών Υγείας στον οποίο συμμετέχουν και οι τραπεζίτες. Χτες, το ΔΣ του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία του με το «Γαία Μαιευτικό - Γυναικολογικό Κέντρο Αθηνών ΑΕ» από 11.8.2011. Το Κοινωφελές Ιδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν» λειτουργεί και το ομώνυμο νοσοκομείο που είναι ΝΠΙΔ. Η χτεσινή απόφαση του ΔΣ του Ιδρύματος πάρθηκε με αφορμή την απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου που υλοποιεί απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, σύμφωνα με την οποία η συνεργασία μεταξύ του «Ερρίκος Ντυνάν» και της εταιρείας με την επωνυμία «Γαία Μαιευτικό - Γυναικολογικό Κέντρο Αθηνών ΑΕ», δεν εμπίπτει στην έννοια της συμπράξεως που προβλέπεται στο καταστατικό του ιδρύματος. Ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει συμμόρφωση με την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου σε ένα μήνα, ενώ παράλληλα παρουσίασε και κάποιες εναλλακτικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, πάντα στα πλαίσια της αγοράς.

Το ΔΣ του «Ερρίκος Ντυνάν» πήρε την απόφαση για τη συμμόρφωση με την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου, δηλώνοντας ταυτόχρονα «τη διεύρυνση των συνεργασιών, σε σωστές και συγκεκριμένες βάσεις, με το δημόσιο, τις ιατρικές σχολές, φορείς ασφαλιστικών ταμείων και ασφαλιστικές εταιρείες».

Επιχειρεί, δηλαδή, να διασφαλίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα, αφήνοντας στο δρόμο τους περισσότερους εργαζόμενους καθώς θα λειτουργήσει μόνο το «μαιευτικό γυναικολογικό τμήμα με το κατά νόμον αναγκαίο προσωπικό που διαθέτει, αφού θα αποστερηθεί του απασχολούμενου, μέσω της σύμπραξης με το "Γαία", προσωπικού», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ιδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ