Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Αξιώνουν μείωση και στις αποδοχές των λιμενεργατών

Τα δόντια τους δείχνουν οι ακτοπλόοι εφοπλιστές και προς τους λιμενεργάτες, αξιώνοντας τη μείωση των εξόδων πρόσδεσης και καβοδεσίας των ακτοπλοϊκών πλοίων στα λιμάνια κατά 20%. Η μείωση θα έχει άμεση επίπτωση στις αποδοχές των λιμενεργατών στα νησιά, που είναι υπάλληλοι των λιμενικών ταμείων και οι μισθοί τους «βγαίνουν» από τα τέλη πρόσδεσης και καβοδεσίας, αλλά και των λιμενεργατών που δουλεύουν στο τμήμα του λιμανιού του Πειραιά όπου καταπλέουν τα ακτοπλοϊκά πλοία. Να σημειωθεί ότι η λιμενική υπηρεσία πρόσδεσης και καβοδεσίας των ακτοπλοϊκών πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά έχει παραδοθεί από τον ΟΛΠ σε ιδιωτική εργολαβική εταιρεία.

Στην επιστολή που έστειλε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας προς τα λιμενεργατικά σωματεία, επικαλείται τη «μείωση του μεταφορικού έργου» και την αύξηση της τιμής των καυσίμων και καταλήγει «λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω και του γεγονότος ότι οι περισσότερες εταιρείες καταφεύγουν σε περικοπή δαπανών, ώστε να μην καταστεί προβληματική η εκτέλεση των χειμερινών δρομολογίων, ο Σύνδεσμός μας αναλαμβάνει πρωτοβουλία στήριξης των προσπαθειών των μελών του και προτείνει τη μείωση των εξόδων πρόσδεσης - καβοδεσίας των πλοίων κατά 20%».

Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά τους ναυτεργάτες οι ακτοπλόοι εφοπλιστές μέσω του ΣΕΕΝ έχουν απαιτήσει τη μείωση των αποδοχών των πληρωμάτων κατά 15% και το διωγμό από την οργανική σύνθεση των ναυτεργατών των γενικών υπηρεσιών (καμαρότοι, μάγειροι κ.λπ.), που σημαίνει ότι 4.500 περίπου ναυτεργάτες ή θα βρεθούν στην ανεργία ή θα δουλεύουν χαμηλόμισθοι και ανασφάλιστοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ