Πέμπτη 10 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι αρχάγγελοι της κάθαρσης

«Τα κόμματα της διαχείρισης, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκστρατείας υπεράσπισης κι εξωραϊσμού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, διατείνονται με αφορμή και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ πως η ενίσχυση των θεσμών του αστικού κράτους για την πάταξη της φοροδιαφυγής είναι η απάντηση στη διαφθορά αλλά και στα βάσανα που ταλανίζουν το λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ισχυρίζεται ότι αν η φοροδιαφυγή εγκαίρως είχε παταχθεί τότε θα γλιτώναμε από τη μνημονιακή λαίλαπα (...) από κοντά και τα άλλα κόμματα να ξορκίζουν τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά και να διεκδικούν το καθένα για τον εαυτό του τη ρομφαία της κάθαρσης».

Συγκαλύπτουν το σύστημα

«Πρόκειται για ύπουλη προπαγάνδα αφού αξιοποιεί υπαρκτά σκάνδαλα για να συγκαλύψει το μεγαλύτερο όλων, τη νόμιμη κλοπή του πλούτου που παράγει ο λαός από μια δράκα κηφήνες και τη μήτρα τους που είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής αυτού του πλούτου και η αστική εξουσία που την υπηρετεί. Η διαφθορά είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό, φύεται στο εύφορο έδαφος που διαμορφώνει η άρρηκτη σχέση πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, λιπαίνεται από τις άπειρες δυνατότητες που παρέχονται στους κεφαλαιοκράτες να προστατεύουν και να αυγαταίνουν τον πλούτο που κλέβουν από τους λαούς (...) χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία, το Βέλγιο και άλλες, δεν κατόρθωσαν ποτέ να απαλλαγούν από τα σκάνδαλα. (...) οι όποιες απόπειρες κάθαρσης δεν κατάφεραν να καθαρίσουν με τη διαπλοκή και τη διαφθορά (...) στο πλαίσιο του καπιταλισμού τα σκάνδαλα αναπαράγονται με ασύλληπτη ταχύτητα. Και δεν υπάρχει δύναμη ικανή να τα τερματίσει οριστικά και αμετάκλητα».

Μία η απάντηση σε κάθε σκάνδαλο

«Είναι πέρα για πέρα υποκριτικός και αποπροσανατολιστικός ο ισχυρισμός ότι αυτά έφεραν την κρίση, έφεραν τα μνημόνια. Η κρίση και η διαφθορά βρίσκονται στο γονιδίωμα αυτού του συστήματος. Και τα δύο τα γεννά ο καπιταλισμός (...) Δεν υπάρχουν αστικοί θεσμοί και τρόποι να καθαρίσουν απ' αυτά τα φαινόμενα, αλλά ακόμη και αν υπήρχαν δε θα απάλλασσαν τους εργαζόμενους από το να τους κλέβουν «νόμιμα» τον πλούτο που παράγουν οι καπιταλιστές. Είναι προφανές ότι ο λαός δεν πρέπει να ανέχεται κανένα σκάνδαλο, αλλά εξίσου προφανές είναι ότι δεν πρέπει πια να ανέχεται το πλαίσιο εντός του οποίου αυτά εκδηλώνονται: Το ίδιο το σύστημα που τον εξοντώνει για τα κέρδη των εκμεταλλευτών του. Η πάλη για τη συντριβή του και την οικοδόμηση της δικής του λαϊκής εξουσίας και οικονομίας είναι η απάντηση σε κάθε σκάνδαλο» (από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπουλη προπαγάνδα (2013-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ