Πέμπτη 24 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνεχίζει τον εμπαιγμό με ΟΕΚ - ΟΕΕ

Η τρικομματική πλειοψηφία κύρωσε χτες στη Βουλή μια ακόμα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παρατείνεται η θητεία της προσωρινής διοικούσας επιτροπής που έχει αναλάβει την εκκαθάριση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, έχουν καταργηθεί.

Μιλώντας στη συνεδρίαση ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ισχυρίστηκε ότι είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης να αναβιώσει πολιτικές που ασκούσαν οι δύο Οργανισμοί αλλά παρακάτω ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι «εκ νέου στεγαστική πολιτική δεν πρόκειται να υπάρξει αλλά οι εκατοντάδες κατοικίες που βρίσκονται σε εξέλιξη θα συνεχίσουν μέχρι να ολοκληρωθούν».

Είπε ότι δεν κινδυνεύει καμία θέση εργασίας για όσους προέρχονται από τους καταργημένους Οργανισμούς, ότι θα διατηρηθεί η χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως γίνεται μέχρι σήμερα, θα διατηρηθεί η χρηματοδότηση των βρεφονηπιακών σταθμών και από λογαριασμό που θα τηρείται στον ΟΑΕΔ θα χρηματοδοτείται η επιδότηση ενοικίου. Ανέφερε επίσης, ότι θα επανέλθει ο κοινωνικός τουρισμός προσθέτοντας όμως «όχι στο εύρος που ήταν».

Στην παρέμβασή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Κατσιώτης κατήγγειλε το σχέδιο υφαρπαγής της περιουσίας των δύο οργανισμών και την κατάργηση των κατασκευαστικών προγραμμάτων και τόνισε ότι η κυβέρνηση παραδίδει στο βωμό του κέρδους το δικαίωμα στη στέγη, την αναψυχή και την ψυχαγωγία.

Υπενθύμισε ότι οι εισφορές που συνεχίζουν να πληρώνουν οι εργαζόμενοι για τους συγκεκριμένους Οργανισμούς υπολογίζονται σε 300 περίπου εκατομμύρια ενώ η περιουσία του ΟΕΚ υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, είπε, να υφαρπάξει αυτή την περιουσία και τις τρέχουσες εισφορές των εργαζομένων αποτελεί σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων και κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγώνα για να σταματήσει η διάλυση των δύο Οργανισμών, να αυξηθεί η εισφορά των εργοδοτών και να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ