Πέμπτη 24 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Ξεκινάει τις εργασίες της η προανακριτική

Mε διαδικαστικά θέματα για τις μέρες και τις ώρες των συνεδριάσεων ασχολήθηκε χτες στην πρώτη της συνεδρίαση η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ. Πρόεδρος, όπως αναμένονταν, εκλέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Μαρκογιαννάκης. Η επιτροπή αποφάσισε να συνεδριάζει Τρίτη απόγευμα, Τετάρτη και Πέμπτη πρωί και απόγευμα.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή θα ασχοληθεί με τη λίστα των μαρτύρων που θα καλέσει. Η πρόταση της ΝΔ είναι οι κλήσεις των μαρτύρων να γίνονται χρονολογικά, δηλαδή από την αρχή που έγινε γνωστή η υπόθεση με πρώτο τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κ. Μπίκα, που ήταν και ο πρώτος που έδωσε πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη της λίστας.

Σε παρέμβασή του, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Επιτροπή Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι, επειδή η εμπειρία από τη λειτουργία στο παρελθόν αντίστοιχων Επιτροπών έδειξε ότι γίνονται επιλεκτικές και σκόπιμες διαρροές (οι συνεδριάσεις είναι κλειστές και δε διανέμονται πρακτικά), πρέπει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα να δίνονται στη δημοσιότητα τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων.

  • Στην τακτική δικαιοσύνη καλούνται να δώσουν λόγο για ελλιπές «πόθεν έσχες» ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της ΝΔ Π. Δούκας. Αυτό αποφάσισε χθες η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής, μετά από εξέταση των σχετικών στοιχείων και αφού έλαβε υπόψη και τις εξηγήσεις των δύο ενδιαφερομένων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ