Πέμπτη 24 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα
  • Εντείνεται η κρατική τρομοκρατία
  • Στο πλάι των απεργών συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τονίζοντας την ανάγκη ενιαίας πάλης όλων των εργαζομένων

Απεργοί διαβάζουν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Απεργοί διαβάζουν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Με 24ωρη απεργία στο μετρό και στάσεις εργασίας στα υπόλοιπα μέσα (εκτός τρόλεϊ) συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ενάντια στο χτύπημα των ΣΣΕ και την περαιτέρω μείωση των μισθών τους, παρά την επιχείρηση τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. θα γίνει στον ηλεκτρικό και το τραμ και από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στα μπλε λεωφορεία. Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα κάνουν και γενική συνέλευση.

Η κυβέρνηση συνέχισε και χτες με νέο μπαράζ εκφοβιστικών ενεργειών. Για τρίτη φορά βγήκε δικαστική απόφαση που χαρακτήρισε παράνομες τις κινητοποιήσεις, ενώ τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για αυτές ανέλαβε να χειριστεί η υποδιεύθυνση της Κρατικής Ασφάλειας μετά από σχετική εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου. Η εντολή είναι η έρευνα για τη διερεύνηση ενδεχόμενης διάπραξης αδικημάτων να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή. Να σημειωθεί ότι ερευνάται αν ευσταθούν τα όσα είδαν τη δημοσιότητα και αν υπάρχει παραβίαση της απόφασης, με τη συνέχιση της απεργίας που κάνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στις νέες περικοπές των μισθών τους.

Στο πλευρό των απεργών συνδικάτα και το ΠΑΜΕ

Αντιπροσωπεία ταξικών Ομοσπονδιών βρέθηκε στα «πόστα» των απεργών, χτες το πρωί (φωτ.) αλλά και το βράδυ
Αντιπροσωπεία ταξικών Ομοσπονδιών βρέθηκε στα «πόστα» των απεργών, χτες το πρωί (φωτ.) αλλά και το βράδυ
Την ανάγκη ανάπτυξης ενιαίας αγωνιστικής δράσης ενάντια στην ενιαία αντεργατική επίθεση ανέδειξαν Ομοσπονδίες και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κατά την επίσκεψή τους χτες στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια όπου συγκεντρώνονται οι απεργοί.

Μαζί τους και αντιπροσωπεία από τη Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

Το πρωί οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Κλωστοϋφαντουργίας, Φαρμάκου, Τύπου και Χάρτου, Λογιστών, μιλώντας στους απεργούν τόνισαν ότι τα μέτρα που παίρνονται έχουν μόνιμο χαρακτήρα, χτυπούν το σύνολο των εργαζομένων και γι' αυτό απαιτείται ενιαία οργάνωση και συντονισμός της δράσης σε ταξική κατεύθυνση.

Το βράδυ, στο αμαξοστάσιο, το «παρών» έδωσαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, τα σωματεία ξύλου, ηλεκτροτεχνιτών, εμπορίου και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ