Κυριακή 1 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αγωνία για Ευρώπη και... ουρά

Επιστροφή στη Λεωφόρο με τα «κυανόλευκα» για τον Αγγελο Αναστασιάδη

Sportidea

Επιστροφή στη Λεωφόρο με τα «κυανόλευκα» για τον Αγγελο Αναστασιάδη
Μετά από τη μικρή «ανάπαυλα» των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, οι περισσότεροι «μονομάχοι» της Εθνικής Κατηγορίας, ρίχνονται ξανά σήμερα και αύριο στη μάχη του μεγαλύτερου πρωταθλήματος της χώρας. Η 24η αγωνιστική, περιλαμβάνει συναρπαστικές συγκρούσεις, σε όλα τα επίπεδα της βαθμολογίας. Αλλωστε, η συγκομιδή βαθμών έχει γίνει πλέον απαραίτητη για όλους τους συλλόγους, προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους τους, ενώ το ενδεχόμενο απώλειας βαθμών φαντάζει γι' αυτούς καταστροφικό.

Σήμερα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των φίλων του ποδοσφαίρου αναμένεται να συγκεντρώσει το μεγάλο ντέρμπι της «Λεωφόρου» μεταξύ του γηπεδούχου Παναθηναϊκού και του Ηρακλή (17.00). Τα... σημάδια της βαριάς ήττας, στο γήπεδο της Λεωφόρου από τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, για αρκετές μέρες υπήρχαν χαραγμένα στο μυαλό των «πράσινων» παιχτών. Ωστόσο, όλοι στο στρατόπεδο των δευτεραθλητών προσπάθησαν και κατάφεραν να ξεπεράσουν την απώλεια της ευκαιρίας για την κατάκτηση του τροπαίου και αφιερώθηκαν στην προετοιμασία για τον κρίσιμο αγώνα με τον Ηρακλή. Πάντως, αν και τα άσχημα συναισθήματα που δημιούργησε η ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο έκαναν... φτερά, η προπονητολογία επανήλθε και μάλιστα έδωσε βροντερό «παρών». Το θέμα της αντικατάστασης του Στράτου Αποστολάκη στον «πράσινο» πάγκο απασχολεί πολύ τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, ενώ πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται στους κόλπους του. Παρ' όλα αυτά, ο Στράτος Αποστολάκης συνεχίζει το έργο του και σήμερα κόντρα στον Ηρακλή, δεν αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Μάλιστα τα χέρια του λύθηκαν ακόμα περισσότερο, αφού μπορεί να χρησιμοποιήσει και τον Σίγκουρτσον στη δύσκολη προσπάθεια της ομάδας του να πάρει τους βαθμούς και να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στο να σιγουρέψει τη 2η θέση. Στην αντίπερα όχθη, ο Αγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος επανεντάχθηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, καλείται να παρατάξει τους παίχτες του κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά. Ο Ηρακλής βρίσκεται στην 5η θέση, δύο βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και μοναδικός σκοπός του είναι μόνο η νίκη, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη. Στον αγωνιστικό τομέα, πιθανή είναι η συμμετοχή του Σαπουντζή, ενώ αμφίβολος είναι ο Σμετ. Απών θα είναι ο Μούτσιος.

Νίκη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους θέλει η ΑΕΚ απέναντι στον Πανιώνιο

Sportidea

Νίκη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους θέλει η ΑΕΚ απέναντι στον Πανιώνιο
Εναν εξαιρετικά απρόβλεπτο αντίπαλο, τον Πανιώνιο, καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (17.00). Οι παίχτες της «Ενωσης» παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η ένταση που επικράτησε στις σχέσεις του Τόνι Σαβέφσκι και της διοίκησης, δείχνουν πρόθυμοι να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα «έδρα» και να τα «δώσουν όλα» για να πάρουν τους πολύτιμους βαθμούς της νίκης. Ωστόσο, ενώ σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του Σκοπιανού τεχνικού, το «πνεύμα» της ΑΕΚ για να επιτύχει τους στόχους της είναι πρόθυμο, η «σαρξ» της, όμως, σύμφωνα με την τωρινή της κατάσταση, ασθενής. Χαρακτηριστικά ο Τόνι Σαβέφσκι είχε πει: «Στη ζωή μου είμαι έτοιμος για τα πάντα. Είτε είναι είτε δεν είναι ο Σαβέφσκι προπονητής και την επόμενη περίοδο κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν στην ομάδα. Η τωρινή ομάδα της ΑΕΚ δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, όποιος κι αν είναι προπονητής. Αυτή δεν είναι η ομάδα που θα ήθελα να ήμουν φίλος ή προπονητής της». Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι φιλοξενούμενοι δηλώνουν έτοιμοι να κοιτάξουν στα... μάτια το μεγάλο αντίπαλό τους και να προσπαθήσουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα τους δώσει την απαιτούμενη ώθηση να ξεκολλήσουν από την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η πιθανότητα ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει μια θέση στην Ευρώπη μέσω Κυπέλλου, έχει μειώσει κατά πολύ το άγχος των παιχτών του στο πρωτάθλημα, αλλά δεν τους έχει δώσει τη δυνατότητα να επαναπαυτούν. Ετσι, ο γηπεδούχος «Δικέφαλος» θα επιδιώξει να αποδείξει σήμερα κόντρα στην Ξάνθη (17.00) ότι παραμένει στο κυνήγι της 2ης θέσης, παίζοντας χωρίς πίεση, αλλά με το μυαλό προσηλωμένο στην απόσπαση των βαθμών. Οι «ακρίτες» από την άλλη, είναι κολλημένοι στη μεσαία γραμμή και αυτό που θέλουν είναι να παλέψουν όλα τα παιχνίδια, ώστε να κρατήσουν παρακαταθήκη τη φετινή τους εμπειρία στο θεσμό, για την επόμενη περίοδο.

Κρίσιμη μάχη για το μέλλον τους στην κατηγορία δίνουν Εθνικός Αστέρας και ΟΦΗ

Sportidea

Κρίσιμη μάχη για το μέλλον τους στην κατηγορία δίνουν Εθνικός Αστέρας και ΟΦΗ
Αύριο η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει με ένα παιχνίδι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας, αυτό μεταξύ του Ιωνικού και του Αρη, στο γήπεδο της Νεάπολης (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Και οι δύο ομάδες διατηρούν ακόμα ζωντανές τις ελπίδες τους για έξοδο στο ΟΥΕΦΑ, κάτι που κάνει επιτακτική την ανάγκη και στις δύο πλευρές, για τη συγκομιδή βαθμών. Ο Ολεγκ Μπλαχίν στη σημερινή αναμέτρηση θα έχει στη διάθεσή του τον Κουρμπέλο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κομπαγιάσι. Ο Οφρυδόπουλος δε θα δώσει το «παρών». Οι φιλοξενούμενοι, αν και βρίσκονται στην 6η θέση, ένα βαθμό μπροστά από τον Ιωνικό και δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη φετινή τους πορεία, θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να μη χάσουν βαθμό και βρεθούν εκτός ευρωπαϊκής... τροχιάς.

Τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής είναι: ΟΦΗ - ΕθνικόςΑστέρας (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Παναχαϊκή - ΠΑΣΓιάννενα (17.00), Πανηλειακός - Αθηναϊκός (17.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ