Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πυλώνας στο δόγμα «νόμος και τάξη»

Στηρίζει την πολιτική πυγμής απέναντι στους εργατικούς αγώνες και ελίσσεται με προτάσεις για «διάλογο»

Το μαστίγιο της καταστολής, εναλλάξ με το καρότο του «κοινωνικού διαλόγου» χρησιμοποιεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ενόψει και της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, ο Ε. Βενιζέλος είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός στην προώθηση των αντιλαϊκών σχεδιασμών και στην ευθεία επίθεση απέναντι στις κινητοποιήσεις.

Από την άλλη και για να θολώσουν τα νερά, στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν ότι στη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης, ο Ε. Βενιζέλος θα προτείνει συγκεκριμένο «πλαίσιο διαλόγου» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στους αγρότες και τους ναυτεργάτες προκειμένου να δοθούν «θετικές απαντήσεις και να επιλυθούν προβλήματα». Στο ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι μπορούν να «δοθούν λύσεις», για το «αγροτικό πετρέλαιο, θέματα φορολόγησης αγροτών, κοινοτικές επιδοτήσεις, χρήση νυχτερινού ρεύματος, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό αγροτών».

Ωστόσο, σημείωναν με νόημα ότι υπάρχουν ασφυκτικά πλαίσια για την υλοποίηση των «δημοσιονομικών στόχων», αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι θέλουν να σύρουν τους αγρότες σε «διάλογο» και να υπονομεύσουν τις κινητοποιήσεις. Στο ίδιο πνεύμα, το ΠΑΣΟΚ «εμμένει στην ανάγκη συνέχισης του διαλόγου της κυβέρνησης με την ΠΝΟ, αλλά και με όλους τους φορείς της Ναυτιλίας για την αναζήτηση κοινά αποδεκτών λύσεων στο θέμα της απεργίας των ναυτικών».

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να διασπάσει το μέτωπο των ναυτεργατών για να ανοίξει το δρόμο για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων του κλάδου. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ «επισημαίνει την ανάγκη διαλόγου μεταξύ των ναυτικών και των επιχειρήσεων του κλάδου για ουσιαστική συζήτηση για τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας», με στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ