Παρασκευή 14 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΗΜΕΡΙΔΑ Για Την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι πολιτικές διαστάσεις του προβλήματος

Ο «Ρ» συνεχίζει σήμερα τη δημοσίευση των υλικών της Ημερίδας της ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα: «Η τρομοκρατία και οι πολιτικές διαστάσεις του προβλήματος». Σήμερα παρουσιάζουμε την κεντρική εισήγηση στην ημερίδα, που έγινε από τον Κώστα Βουλγαρόπουλο, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Αγαπητοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί φίλοι και φίλες, συντρόφισσες και σύντροφοι

Το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα με την έναρξη των συνομιλιών με την Τουρκία σε θέματα επιμέρους η δευτερεύουσας σημασίας, αλλά και με αφορμή την επίσκεψη Κλίντον στη χώρα μας, γίνεται πολύς λόγος να υπογραφούν συμφωνίες κατά της "τρομοκρατίας" ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, στην Τουρκία και την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, σε ορισμένες εφημερίδες, προβλήθηκαν πολύ πιο συγκεκριμένα σχετικά δημοσιεύματα.

  • Στις 14.7.99 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", ρεπορτάζ με τίτλο: "ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ FBI ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" και υπέρτιτλο: "Το απόρρητο αμερικανικό Σχέδιο Οκτώ Σημείων για την Ελλάδα".
  • Στην ίδια εφημερίδα (25.7.99) ο κ. Ρωμαίος κάνει λόγο για τις πιέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την ελληνική κυβέρνηση για τη σύναψη ελληνοαμερικανικής συμφωνίας και για ένα νέο γύρο διμερούς διαλόγου Ελλάδος - Τουρκίας όπου θα εντάσσεται και το πρόβλημα της "τρομοκρατίας".
  • Στο "ΒΗΜΑ" της Κυριακής 19.12.99 είδε το φως της δημοσιότητας το πλήρες κείμενο της ελληνοτουρκικής συμφωνίας "για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας".

Από τα δημοσιεύματα προκύπτει η άσκηση πιέσεων του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ προς την ελληνική κυβέρνηση να συνάψει συμφωνίες με ΗΠΑ και Τουρκία, για θέματα που αφορούν τη "Διεθνή Τρομοκρατία", μέσα από τις οποίες θα ληφθούν θεσμικά, οργανωτικά κ.ά. μέτρα για την οργάνωση κοινής "εκστρατείας για την καταπολέμησή της".

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και αφορά όλες τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μαζί και τις συνεργαζόμενες μ' αυτές χώρες. Πρόκειται για ένα πολύπλευρο, σύνθετο πρόβλημα, που χρονολογείται από παλιά, με πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι

Στο κρίσιμο πρόβλημα της τρομοκρατίας υπάρχουν, όπως είναι φυσικό, διαφορετικές προσεγγίσεις και σοβαρές διαφορές, μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα μας και διεθνώς.

Το ΚΚΕ, θεωρώντας το όλο θέμα πολύ σημαντικό και επίκαιρο, πραγματοποιεί τη σημερινή μας "ημερίδα", με στόχο να παρουσιάσει τις θέσεις του, ανοίγοντας παράλληλα έναν ουσιαστικό διάλογο με πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες, ώστε να συμβάλει, στο μέτρο των δυνάμεών του, στην ουσιαστική ενημέρωση του λαού και της νεολαίας: Για το τι είναι τρομοκρατία, ποιες δυνάμεις την αποτελούν και τη στηρίζουν, ποιες πολιτικές και ποια συμφέροντα υπηρετεί και πώς εμείς σαν ΚΚΕ κρίνουμε το όλο πρόβλημα από ταξική άποψη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Διεύρυνση και εμβάθυνση» της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που καίνε την περιοχή (2020-11-19 00:00:00.0)
Ενίσχυση διμερούς συνεργασίας σε Αμυνα και άλλους τομείς (2017-01-31 00:00:00.0)
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα για τα κοινωνικά δικαιώματα (2001-12-09 00:00:00.0)
Κοινωνικά δικαιώματα, ελευθερίες και πολιτική της ΕΕ (2001-12-06 00:00:00.0)
Επίκαιρη παρέμβαση για τα κοινωνικά δικαιώματα (2001-12-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ