Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΝΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η έως τώρα δράση παρακαταθήκη για τη συνέχεια

Με την ομόφωνη ψήφιση των Θέσεων της ΚΕ, την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και αντιπροσώπων για το 19ο Συνέδριο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 9ης Συνδιάσκεψης της Κομματικής Οργάνωσης Σάμου του ΚΚΕ.

Η Συνδιάσκεψη έγινε σε κλίμα αισιοδοξίας από τα σημαντικά βήματα που έκανε η Οργάνωση τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας θέσεις στο εργατικό και λαϊκό κίνημα της Σάμου, εδραιώνοντας τον πρωτοπόρο ρόλο του Κόμματος στους αγώνες του λαού και αναδεικνύοντας το ΚΚΕ σε ισχυρή πολιτική δύναμη, αντάξια των ηρωικών παραδόσεων του λαϊκού κινήματος του νησιού.

Η συζήτηση και ο πλούσιος προβληματισμός των αντιπροσώπων είχε επίκεντρο τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, η οποία περνά μέσα από τη μαζικοποίηση και την καθημερινή δράση των ταξικών σωματείων, την ενίσχυση της παρέμβασης των ταξικών συσπειρώσεων και μετώπων πάλης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του γυναικείου κινήματος της ΟΓΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, την ανάπτυξη της δράσης των Λαϊκών Επιτροπών και τη συσπείρωση σ' αυτές ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων, την οργάνωση της πάλης για την αντιμετώπιση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων.

Οπως τονίστηκε στη συζήτηση, η μέχρι τώρα θετική πείρα που έχει αποκτήσει η Οργάνωση, δεν πρέπει να οδηγεί σε αυτοϊκανοποίηση και επανάπαυση διότι παρά τις επιτυχίες, παραμένει η εκτίμηση ότι ο βαθμός οργάνωσης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, η οικοδόμηση και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ώστε αυτό να γίνει Κόμμα παντός καιρού, ικανό να αντέχει στα απότομα σκαμπανεβάσματα της ταξικής πάλης, δεν αντιστοιχούν στις σημερινές απαιτήσεις και στα καθήκοντα που βάζει μπροστά στους κομμουνιστές η ζωή.

Ανάλογοι αυτής της εκτίμησης ήταν και οι στόχοι που έθεσε η Συνδιάσκεψη για:

-- Συστηματική πολιτική - ιδεολογική παρέμβαση στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

-- Συγκρότηση πυρήνων σε τόπους δουλειάς, μαθητείας και κατοικίας που θα εκφράζουν τη λαϊκή συμμαχία και θα συνειδητοποιούν από την πείρα και την επαφή τους με την πολιτική του ΚΚΕ την ανάγκη για ανατροπή του καπιταλισμού, για τη λαϊκή εξουσία, το Σοσιαλισμό.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάγκη να προχωρήσει πιο αποφασιστικά με συγκεκριμένους στόχους και μέτρα για την υλοποίησή τους, η επαφή του Κόμματος με τη νεολαία (μαθητική και εργαζόμενη ή άνεργη), που κάτω από την επίδραση της κρίσης γίνεται στόχος των πιο αντιδραστικών ιδεολογημάτων της αστικής τάξης (ξενοφοβία, ρατσισμός, φασισμός), που υπονομεύουν το μέλλον και την προοπτική της νέας γενιάς, καθηλώνοντας το επίπεδο της συνείδησης στην υποταγή, στη μοιρολατρία, στην παραίτηση από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της. Σ' αυτά τα πλαίσια εκτιμήθηκε ότι πρέπει να δυναμώσει και η βοήθεια στην ΚΝΕ που με αφετηρία τις επιτυχίες της στο χώρο του Πανεπιστημίου επιχειρεί να ανοιχτεί ακόμη πιο πλατιά στη νεολαία του νησιού.

Τέλος και στην κατεύθυνση των παραπάνω στόχων, η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη επισήμανε τη σημασία του ιδεολογικού εξοπλισμού μελών και φίλων του Κόμματος, την ανάγκη μελέτης και διάδοσης του «Ριζοσπάστη», της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» και των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής». Ειδική αναφορά έγινε στην αξιοποίηση του portal www.902.gr που παρέχει άμεση ειδησεογραφία και αυθεντική πληροφόρηση για τις δραστηριότητες του λαϊκού κινήματος, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ