Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΑΧΤΙΔΑ ΕΒΕ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να στεριώσει η κοινή πάλη με τους εργαζόμενους

Με την υπερψήφιση των Θέσεων της ΚΕ, ολοκληρώθηκε η συνδιάσκεψη της Αχτίδας ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής. Η πείρα που μεταφέρθηκε στη Συνδιάσκεψη, επιβεβαίωσε τις βασικές εκτιμήσεις των Θέσεων, καταγράφτηκαν τα θετικά βήματα, αλλά και οι καθυστερήσεις στη δουλειά της Οργάνωσης. Ξεχώρισε στη συζήτηση η μεταφορά εμπειρίας για την οργάνωση της πάλης των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, τα βήματα που έγιναν με τη συγκρότηση της ΠΑΣΕΒΕ Αττικής και τη δράση των σωματείων που την αποτελούν.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά στη θετική πείρα που καταγράφεται από την ίδρυση του σωματείου μικρεμπόρων και μικρών ΕΒΕ, στο Δήμο της Αθήνας, που έδωσε τη δυνατότητα νέες δυνάμεις να μπουν στην πάλη για τα προβλήματά τους. Δυνάμεις που εγκλωβίζονταν από τη γραμμή του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και του ρόλου που παίζει στην προώθηση των συμφερόντων των μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων στο χώρο.

Προβλημάτισε η ανάγκη να συμβάλλει το Κόμμα πιο αποφασιστικά στη βελτίωση της λειτουργίας των σωματείων, ώστε, κάτω από το έδαφος των οξυμένων προβλημάτων, να μπορούν αυτά να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της πάλης. Η πείρα ακόμη και από κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, όπως οι κινητοποιήσεις στο χώρο των ταξιτζήδων, δείχνει ότι η γραμμή πάλης που στηρίζει το ΚΚΕ, μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις, να βοηθά να βγουν συμπεράσματα για την ανάγκη ρήξης με τα μονοπώλια, τη στρατηγική εξόδου από την κρίση, που υλοποιείται για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους, και που οδηγεί στο βίαιο εκτοπισμό των μικρών ΕΒΕ.

Σε αυτό το έδαφος μπορεί να στεριώνει η κοινή δράση με την εργατική τάξη, το κίνημά της, να κατανοείται η αναγκαιότητα της Λαϊκής Συμμαχίας για αποφασιστική ρήξη με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, να διαμορφώνονται προϋποθέσεις για τη συγκέντρωση δυνάμεων για την εργατική λαϊκή εξουσία.

Επιβεβαιώθηκε ότι όρος για την προσέλκυση ευρύτερων δυνάμεων είναι το αποφασιστικό μέτωπο με την ιδεολογία της αστικής τάξης, την τακτική της στην οποία τα στρώματα αυτά είναι πιο ευάλωτα, όπως επιβεβαιώθηκε. Η λογική των πλατειών, η λογική «να κλείσουν οι άλλοι για να μείνω εγώ», η λογική της ασφάλειας, του «νόμος και τάξη για να κινηθεί ομαλά η αγορά» καλλιεργείται συστηματικά και από κόμματα, που σήμερα εγκλωβίζουν είτε στη γραμμή συμφιλίωσης και τελικά υποταγής στα μονοπώλια, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε στην υιοθέτηση αντιδραστικών λογικών, όπως η Χρυσή Αυγή, αλλά και φορείς που την εκφράζουν, όπως η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ, κλαδικές ομοσπονδίες και φορείς, που οδήγησαν στον ευνουχισμό και την ενσωμάτωση του κινήματος των ΕΒΕ τα προηγούμενα χρόνια.

Παρά τις δυσκολίες, με στοχοπροσήλωση στην ισχυροποίηση του Κόμματος, στη βελτίωση της δουλειάς σε όλα τα επίπεδα και τις κατευθύνσεις που δίνουν οι Θέσεις της ΚΕ, η Συνδιάσκεψη εκτίμησε ότι η Οργάνωση με καλύτερους όρους μπορεί να δώσει τη μάχη σε αυτό το δύσκολο χώρο το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ