Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΙΝΙΑ
Αντίσταση στην καταστροφή της Ιστορίας

Κάλεσμα προς τους Ελληνες πολίτες να στρατευτούν ενεργά για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης από την κυβέρνηση καταστροφής του υδροβιότοπου του Σχοινιά, απευθύνει με ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία για τη Διάσωση του Σχοινιά». Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η ενορχηστρωμένη προσπάθεια που καταβάλλουν το τελευταίο διάστημα οι ηγεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, με σκοπό να δυσφημίσουν τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που αντιδρούν στην κατασκευή του κωπηλατοδρομίου στην περιοχή. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας», όλως τυχαίως εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα σε μερίδα του Τύπου εκτιμήσεις ειδικών επιστημόνων, οι οποίες λένε ότι η περιοχή του κωπηλατοδρομίου το 490 π.Χ. ήταν κάτω από τη θάλασσα ή ακόμη ότι η μάχη του Μαραθώνα έγινε όχι στο Μαραθώνα, αλλά στην... Αγία Παρασκευή.

Η «Πρωτοβουλία» καλεί τους Ελληνες πολίτες να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους επαναδιατυπωτές της ιστορίας, τους εμπόρους της αθλητικής ιδέας και τους κάθε λογής «σοφιολογιότατους και τους νεοΜήδους οπλίτες και πελταστές που τους συνεπικουρούν με τις σφεντόνες της "υπεύθυνης" στάσης που ορίζει η "επιστημοσύνη" τους και η "συνέπειά" τους στα οικολογικά ιδεώδη».

Η «Πρωτοβουλία» προγραμματίζει το πρωί της 29ης Απρίλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην παραλία του Σχοινιά και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσική συναυλία διαμαρτυρίας με διάφορους καλλιτέχνες, θεατρική παράσταση κατασκευή ενός σύγχρονου «τύμβου» όπου θα «ενταφιαστούν» όσοι ευθύνονται για τη σχεδιαζόμενη καταστροφή και άλλες πολύμορφες εκδηλώσεις. Επιπλέον προγραμματίζεται να γίνει αναπαράσταση της «ναυμαχίας του Μαραθώνα», δεδομένου ότι, όπως ισχυρίζονται κάποιοι «αρμόδιοι», στην περιοχή της μάχης υπήρχε θάλασσα.

Ακόμη, ένα μέρος από τους συμμετέχοντες στις παραπάνω εκδηλώσεις θα κατασκηνώσει στην παραλιακή περιοχή του Σχοινιά τις επόμενες μέρες, συνδέοντας την παραμονή τους με τη γιορτή της Πρωτομαγιάς, αλλά και με την επικείμενη επίσκεψη στη χώρα μας του κλιμακίου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στις 2 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ