Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολονυκτία έξω από τη Βουλή για το περιβάλλον

Λαμπαδηφορία και ολονυκτία έξω από τη Βουλή διοργανώνουν την Τετάρτη 4 Απρίλη Περιβαλλοντικές Οργανώσεις της χώρας, μία μέρα πριν την έναρξη στη Βουλή της ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες το μεσημέρι στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις κατά της Αναθεώρησης των Αρθρων 24, 94, 95 και 100 του Συντάγματος απηύθυναν κάλεσμα αγώνα προς τους πολίτες της χώρας, για να αποτρέψουν την καταστροφική για το περιβάλλον αναθεώρηση του Συντάγματος.

Μιλώντας εκ μέρους των παραπάνω οργανώσεων, η Μαριλένα Ιατρίδου υπογράμμισε ότι κάτω από την πίεση του πρωτοφανούς για τα δεδομένα κινήματος, που αναπτύχθηκε ενάντια στην πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος, το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να τροποποιήσει την εξαιρετικά δασοκτόνα αρχική του πρόταση, η οποία κατοχύρωνε και συνταγματικά την άγρια οικονομική ανάπτυξη εις βάρος του περιβάλλοντος. Ωστόσο, όπως τόνισε, και η νέα πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το φυσικό περιβάλλον της χώρας, αφού εμμένει στην παράδοση ιδιαίτερα των δασικών εκτάσεων στην άγρια οικοδομική ανάπτυξη, αλλά και στην αποδυνάμωση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Μ. Ιατρίδου χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα δασοκτόνα την πρόταση αναθεώρησης της ΝΔ, η οποία, όπως είπε, κινήθηκε στη λογική της πολιτικής Μητσοτάκη, ο οποίος πρώτος ήταν αυτός και η κυβέρνησή του που θέλησαν να παραδώσουν τις δημόσιες δασικές εκτάσεις προς οικονομική συναλλαγή. Σταθερή και συνεπής ήταν η στάση μόνο του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, είπε η Μ. Ιατρίδου, που τάχθηκαν εξ αρχής κατά της πρότασης αναθεώρησης, ενώ, όπως είπε, υπήρξαν και κάποιοι ακόμη βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που διαχώρισαν τη θέση τους από τα κόμματά τους. Τέλος, υπογράμμισε ότι ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος της χώρας μας θα συνεχιστεί και μετά την ψήφιση της αναθεώρησης, καλώντας τους πολίτες της χώρας να σταθούν εμπόδιο με τους αγώνες τους σε όσους θέλουν να θυσιάσουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ