Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κωλυσιεργεί για το κτήμα ΘΩΝ ο Δήμος Αθήνας

Την άρνησή της για άλλη μια φορά να συζητήσει επί της ουσίας το ζήτημα του κτήματος Θων επαναβεβαίωσε, στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του δήμου απέφυγε να κάνει ουσιαστική παρέμβαση - και παρά τις συνεχόμενες παρατηρήσεις της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» - προκειμένου να αναγκάσει τις υπηρεσίες του Δήμου να σταματήσουν τις κωλυσιεργίες και να προχωρήσουν στην αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου, χαρακτηρίζοντας τα 4,5 στρέμματα του κτήματος σε χώρο πρασίνου. Κάτι που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο πριν από δύο μήνες. Ετσι, και παρά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις της «Συμπαράταξης», ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρτ. Αναπλιώτης ανέβαλε το θέμα για επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Εκείνο, όμως, που προξένησε την εντύπωση όλων, ήταν ότι το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης από τον αντιδήμαρχο Ν. Απέργη, βασιζόμενος σε έκκληση ενός «Συλλόγου Κατοίκων Αμπελοκήπων για την Αναβάθμιση της Περιοχής», ο οποίος βέβαια συμφωνεί με όσα προωθεί ο μεγαλοεργαλάβος Μπ. Βωβός. Ο «σύλλογος» αυτός, ζητά να υλοποιηθεί η πρόταση του Βωβού για τσιμεντοποίηση του χώρου και κατασκευή υπόγειου γκαράζ.

Στην τρίλεπτη παρέμβασή του, ο πρόεδρος αυτού του συλλόγου Τ. Δημητρακόπουλος, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι δύο πολυκατοικίες της οδού Κηφισίας 5 που βρίσκονται στην περιοχή, υποβαθμίζουν το εκκλησάκι του κτήματος Θων, ενώ αντιθέτως η πρόταση του Βωβού για πολυώροφο μεγαθήριο συνάδει με την αρχιτεκτονική της εκκλησίας! Σημειώνεται ότι η πρόταση του εργολάβου είναι να γκρεμιστούν οι δύο πολυκατοικίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ