Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Ζητά να αποσυρθεί η τροπολογία για τους συνοροφύλακες

Να αποσυρθεί τροπολογία για την επέκταση του θεσμού των συνοροφυλάκων ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για την κατάργηση του συστήματος εισαγωγής στις σχολές αστυφυλάκων με τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η τροπολογία αυτή έχει κατατεθεί στο συζητούμενο σχέδιο νόμου για τους αλλοδαπούς. Οπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, με την τροπολογία δημιουργούνται υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης και δίωξης λαθρομετανάστευσης σε κάθε νομό της χώρας με θολά αστυνομικά καθήκοντα. Αυτό, εκτός των άλλων, έχει συνέπεια να «καταργεί στην ουσία το ισχύον, αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα εισαγωγής στις αστυνομικές σχολές μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων», υπογραμμίζει. «Κατ' επέκταση, οι δημιουργηθείσες αστυνομικές σχολές υποβαθμίζονται δεδομένου ότι πλέον, με ταχύρυθμα "σεμινάρια" γενικού περιεχομένου, οι προσλαμβανόμενοι βαφτίζονται ως αστυνομικοί». Αυτό συνέβη με τους ειδικούς φρουρούς και τους συνοροφύλακες.

«Ετσι, στην πραγματικότητα στη χώρα μας έχουν δημιουργηθεί τρία αστυνομικά σώματα με παρεμφερές αντικείμενο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Με λίγα λόγια, από το παράθυρο δημιουργήθηκαν δυο νέα αστυνομικά σώματα και οι νέοι αστυνομικοί προσλαμβάνονται καθ' υπέρβαση του πανελλαδικού συστήματος εξετάσεων. Ετσι, από τη μια πλευρά ένα μικρό κομμάτι εισέρχεται στην ΕΛ.ΑΣ μέσω του αξιοκρατικού συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων και εκπαιδεύεται 2,5 χρόνια και από την άλλη πλευρά το μεγαλύτερο κομμάτι προσλαμβάνεται με τον τρόπο που προαναφέρθηκε». Η ΠΟΑΣΥ καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση της προωθούμενης τροπολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ