Σάββατο 31 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαιρετισμοί «εταίρων»

Την ανάγκη μετεξέλιξης του δικομματισμού και προσαρμογής του στα νέα δεδομένα, επισήμανε στο χαιρετισμό του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης. Παράλληλα δε δίστασε να αναγνωρίσει τη σημαντική και θετική συμβολή της ΝΔ «στη σταθερότητα της πολιτικής ζωής και την εξέλιξη του πολιτικού συστήματος». Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, είπε ότι «ο στόχος μας είναι κοινός, η ισχυροποίηση και η ανάπτυξη της χώρας». Ομως το γεγονός ότι υπάρχει «μια απαξίωση της πολιτικής και αποστασιοποίηση των πολιτών από τα δρώμενα», επιβάλλουν, σύμφωνα με τον Κ. Σκανδαλίδη, μια νέα μεταρρύθμιση και μετεξέλιξη του πολιτικού συστήματος, η οποία θα γίνει βέβαια μέσα από τους «σταθερούς πόλους» του δικομματισμού, οι οποίοι συνιστούν και «εναλλακτικές προτάσεις εξουσίας»! Τέλος ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε αλληλέγγυος στην προσπάθεια της ΝΔ να διαμορφώσει σύγχρονες δομές και λειτουργίες, γιατί τα κόμματα οφείλουν να επιστρέψουν στην κοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος εστίασε στην ανάγκη υπεράσπισης της «ποιότητας του πολιτικού βίου» και από αυτή τη σκοπιά επιτέθηκε στην κυβέρνηση, γιατί με τη συμπεριφορά της, τους διεμβολισμούς και τις αμφίπλευρες διευρύνσεις ακυρώνει «το δημοκρατικό περιεχόμενο του διαλόγου». Επίσης, εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί με την αναθεώρηση του Συντάγματος χάθηκε μια ευκαιρία για «ριζοσπαστικές τομές στο σύστημα διακυβέρνησης και κρατικής οργάνωσης».

Ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Στ. Μάνος επισήμανε τον κατακερματισμό των δυνάμεων της κεντροδεξιάς μετά τις εκλογές και τόνισε ότι μόνο η συμμαχία και ο συνασπισμός των δυνάμεων μπορεί να οδηγήσει στη νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ