Σάββατο 31 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΤΑΚΗΣ
Οι διώξεις συνδικαλιστών εξυπηρετούν την ασυδοσία του κεφαλαίου
  • Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης
  • Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δίωξη του Γ. Μανουσογιαννάκη

Την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων και την προσπαθεία φίμωσης των κοινωνικών και συνδικαλιστικών διεκδικήσεων των εργαζομένων καταγγέλλει με Ερώτηση που κατέθεσε προς το Συμβούλιο της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Πατάκης, μετά τις διώξεις που έχουν ασκηθεί κατά του προέδρου του ναυτεργατικού σωματείου «Στέφενσων» για τη συνδικαλιστική και αγωνιστική του δράση.

Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημειώνει τα εξής: «Αυτές τις ημέρες διώκεται από την ελληνική δικαιοσύνη σαν κοινός εγκληματίας, ο πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου "Στέφενσων" Γ. Μανουσογιαννάκης, γιατί συμμετέχει και πρωτοστατεί στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών για δικαίωμα στη δουλιά και για πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Η ελληνική κυβέρνηση ακολουθώντας για άλλη μια φορά τη γνωστή τακτική της ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων (διώξεις αγροτών και μαθητών) δε διστάζει να χρησιμοποιήσει την Ελληνική Δικαιοσύνη για να προστατεύσει αφενός την ασυλία του εφοπλιστικού κεφαλαίου και αφετέρου να τρομοκρατήσει και να φιμώσει οποιαδήποτε κοινωνική και συνδικαλιστική διεκδίκηση των εργαζομένων. Ερωτάται το Συμβούλιο τι στάση θα κρατήσει απέναντι στην προκλητική κινητοποίηση των κοινωνικών αιτημάτων και διεκδικήσεων και αν τελικά αυτή είναι η μόνη απάντηση που πρέπει να περιμένουν οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι».

Η ΠΕΜΕΝ

Την επιχείρηση τρομοκράτησης του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού και γενικότερα λαϊκού κινήματος καταδικάζει και η γενικής συνέλευσης της ΠΕΜΕΝ επισημαίνοντας ότι οι διώξεις και τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στον πρόεδρο της Στέφενσων, Γ. Μανουσογιαννάκη, χτυπούν ευθέως τα συνδικαλιστικά δημοκρατικά δικαιώματα των ναυτεργατών και ενθαρρύνουν την ασύδοτη δράστη των μεσιτών, των ναυτικών πρακτόρων, το κύκλωμα σύγχρονης δουλεμπορίας που οργιάζει στην Ακτή Μιαούλη με διεθνείς διασυνδέσεις και άφθονο «μαύρο χρήμα». Η ΠΕΜΕΝ υπογραμμίζει στο ψήφισμά της ότι οι μηχανικοί συνεχίζοντας την πρωτοπόρα δράση τους απαιτούν να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστών τώρα και δηλώνεται ότι θα αγωνιστούν για να καταργηθούν στην πράξη οι αποφάσεις που καταργούν τις Συνδικαλιστικές Δημοκρατικές Ελευθερίες μας.

Ανακοίνωση της ΟΜΕ - ΟΤΕ

Μετά από σχετική πρόταση της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης - ΟΤΕ, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων - ΟΤΕ εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταγγέλλει τη δικαστική δίωξη εναντίον του Μανουσογιαννάκη και συμπαραστέκεται «στο δίκαιο αγώνα για άρση των δικαστικών κυρώσεων, που του επιβλήθηκαν εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης». Η ΟΜΕ - ΟΤΕ σημειώνει ότι τέτοιες ενέργειες μας γυρίζουν χρόνια πίσω και ότι η δίωξη εναντίον του συνδικαλιστή στρέφεται ουσιαστικά ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα. Καλεί δε τον υπουργό Δικαιοσύνης να παρέμβει άμεσα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιστράτευση και φάμπρικα δικαστικών διώξεων σε βάρος των ναυτεργατών (2013-05-21 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση στην τρομοκρατία (2001-09-18 00:00:00.0)
Ελεύθερος ο συνδικαλιστής Σ. Κοκόλης (2001-04-12 00:00:00.0)
Καθαρά πολιτική η δίωξή μου (2001-03-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στην τρομοκρατική δίωξη του Γ. Μανουσογιαννάκη (2001-03-22 00:00:00.0)
Θύελλα αντιδράσεων από μαζικούς φορείς (2001-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ