Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
Υπόμνημα κατέθεσε ο Γ. Παπανδρέου

Δεν ενημερώθηκε ποτέ, ούτε ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε ζήτημα αναφορικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, όπως αναφέρει σε γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε στην προανακριτική της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι η πάγια εντολή του προς το υπουργείο Οικονομικών ήταν να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα «πάταξης της φοροδιαφυγής» και να αξιοποιηθούν όλα τα θεσμικά μέσα «που διέθετε η πολιτεία».

Ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι όταν στα μέσα του 2010 ενημερώθηκε από τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για τη δυνατότητα απόκτησης στοιχείων που αφορούσαν σε καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την απόκτησή τους. Μετά την παραλαβή του σχετικού υλικού, λέει, ενημερώθηκε από τον Γ. Παπακωνσταντίνου και επανέλαβε την πάγια εντολή του «να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για την αξιοποίηση των στοιχείων».

Κατά τον πρώην πρωθυπουργό, η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ «δεν αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης στην οποία ήμουν παρών», ενώ ούτε με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ είχε συζήτηση «επί του περιεχομένου ή του τρόπου διαχείρισης της λίστας». Οπως ισχυρίζεται, εάν ποτέ έγινε κάποια συζήτηση, αυτή θα αφορούσε «την κοινή μας έγνοια για την αξιοποίησή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ