Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναβλήθηκε η δίκη Γιαννόπουλου - Κατριβάνου

Για τις 5-12-2001 αναβλήθηκε η δίκη του υπερνομάρχη Αθήνας - Πειραιά Θεόδ. Κατριβάνου στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, λόγω κωλύματος του μηνυτή του, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Ευάγγ. Γιαννόπουλου. Ο τελευταίος απουσίαζε χτες από το δικαστήριο γιατί, όπως είπαν οι συνήγοροί του, αυτό τον καιρό έχει φόρτο εργασίας στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος υπερνομάρχης δήλωσε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος έχει τελειώσει και ο μόνος λόγος, που δεν ήρθε ο Ε. Γιαννόπουλος στη δίκη, είναι ότι θέλει να τον ταλαιπωρεί.

Πρωτοδίκως ο Θεόδ. Κατριβάνος έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο σε 15μηνη ποινή φυλάκισης για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης. Η κατηγορία αυτή αφορά δηλώσεις του στον Τύπο, με τις οποίες είχε αμφισβητήσει την αντιστασιακή δράση του Ευάγγ. Γιαννόπουλου, βασιζόμενος σε έγγραφα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που ανέφεραν ότι ανήκε στα τάγματα ασφαλείας.

Η χτεσινή αναβολή της δίκης είναι η δεύτερη κατά σειρά, καθώς η εκδίκαση της ίδιας υπόθεσης είχε αναβληθεί και τον περασμένο Νοέμβρη για λόγους ανωτέρας βίας στο πρόσωπο του εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ