Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τραπεζικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ στον κόσμο την... περίφημη ρύθμισή του για τα πανωτόκια ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου και περίμενε ...να τον χειροκροτήσουν κι από πάνω!

Το μόνο μέρος που θα μπορούσε μια τέτοια ρύθμιση να αποσπάσει ...ευμενή σχόλια είναι η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών. Εκεί λοιπόν έπρεπε να πάει να την ανακοινώσει, αν επιζητά την αναγνώριση.

Εχει δίκιο τελικά ο υπουργός να ...αισθάνεται μόνος του (αυτός κι ο πρωθυπουργός)! Είναι όντως μόνοι εναντίον όλων των Ελλήνων. Μόνη τους συντροφιά τα συμφέροντα που εκπροσωπούν, φυσικά.

Κι έχεις και τις τράπεζες να επιχειρηματολογούν και να δηλώνουν ότι δεν είναι δυνατόν να χάσουν τα λεφτά τους από τους δανειολήπτες (ιδίως τους μικρούς)! Για ποια λεφτά τους λένε; Πού τα βρήκαν και από πού τα φέρανε, δηλαδή;

Γιατί τα μόνα χρήματα που έχουν (και δεν είναι λίγα) είναι όσα εξασφάλισαν από τις τοκογλυφίες των καταθέσεων του κάθε πολίτη. Αυτά έχουν και αυτά πολλαπλασιάζουν με ρυθμίσεις σαν κι αυτές του Γιάννου Παπαντωνίου.

Α, ναι, το ξεχάσαμε. Εχουν και τα χρήματα που εξοικονόμησαν από τη Σοφοκλέους. Πάλι από τη ...γνωστή δεξαμενή κερδών. Με άλλα λόγια, την ανάγκη (έστω και πολλές φορές την αφέλεια) του κόσμου.

Δεν είναι φοβερό, όμως; Να δανείζεσαι δέκα δραχμές από λεφτά που με διάφορους τρόπους τα έχουν μαζέψει από το λαό, να τους έχεις επιστρέψει είκοσι κι αυτοί να λένε ότι ...τους χρωστάς κι από πάνω. Εδώ φτάσαμε...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ απ' όλ' αυτά, ο Σημίτης ανακοινώνει λέει σήμερα ...μέτρα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού! Ετσι, βέβαια, ανακοινώνει κανείς οτιδήποτε. Οταν έχει διασφαλίσει δηλαδή ότι ...θα τα πάρει πίσω πολλαπλάσια.

Γιατί να μην ξεχνάμε και το ασφαλιστικό, έτσι; Οσο περισσότερο καθυστερεί να ...εμφανιστεί δημοσίως, τόσο περισσότερο πρέπει να ανησυχούμε για το τι θα προβλέπει. Οταν ακόμα και οι εκσυγχρονιστές φοβούνται να το παρουσιάσουν ...καταλαβαίνετε.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ