Τετάρτη 17 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ»: Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν στην εργοδοτική τρομοκρατία, οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ «Αρβανιτίδης» προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στη Βέροια, με απόφαση του Πανελλαδικού Επιχειρησιακού Σωματείου τους. Στις 9 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια από όπου θα ξεκινήσει πορεία. Χτες η εργοδοσία προσέφυγε στα δικαστήρια προκειμένου να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν τρομοκρατούνται και καλούν την εργοδοσία να πληρώσει τώρα τα δεδουλευμένα 2 μηνών που τους οφείλει και να ανακαλέσει τις απολύσεις που πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες.

«ΑΓΝΟ»: Συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ, μέσα από νέα γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα. Διεκδικούν καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η επιχείρηση από το Δεκέμβρη, ανάκληση των 6 παράνομων απολύσεων, ανάκληση των 119 διαθεσιμοτήτων και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι, παρά τις πιέσεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας που τους ζήτησε να μην εναντιωθούν στην υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο '99, που θα συζητηθεί εκ νέου μετά τη έφεση που κατέθεσε εναντίον της αρχικής απορριπτικής απόφασης του δικαστηρίου.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Την απόφασή τους να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά τη χτεσινή πετυχημένη 24ωρη απεργία, διατράνωσαν οι εργαζόμενοι του φράγματος Πείρου - Παραπείρου, με τη συμπαράσταση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας. Σε χτεσινή συνάντηση με την εργοδοσία, η κατασκευάστρια εταιρεία (ΜΗΧΑΝΙΚΗ) επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να πληρώσει τα δεδουλευμένα εργαζομένων και απολυμένων του εργοταξίου. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι μέχρι και 15 μήνες. Στην απεργία, εκτός από τους εργάτες και τους απολυμένους, συμμετέχουν και οι εργολάβοι του έργου, οι οποίοι και αυτοί παραμένουν απλήρωτοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ