Τρίτη 23 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Φιέστες προπαγάνδας υπέρ της σύγχρονης δουλείας

Ανακοίνωση της ΤΟ Βόλου του ΚΚΕ με αφορμή περιφερειακό συνέδριο για τις πολιτικές της ΕΕ στην απασχόληση

Για εκδηλώσεις - φιέστες που κινούνται στην κατεύθυνση διαχείρισης της φτώχειας για τους εργαζόμενους και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ, αναφερόμενη στο διήμερο Περιφερειακό Συνέδριο, που ολοκληρώθηκε, χτες, στο Βόλο. Το συνέδριο οργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου.

Την πρώτη μέρα στου Συνεδρίου, ήταν προγραμματισμένο ενημερωτικό σεμινάριο για τον τοπικό και περιφερειακό Τύπο και τα άλλα ΜΜΕ, το οποίο, σύμφωνα με τους διοργανωτές του συνεδρίου, στόχο έχει την εξοικείωση των δημοσιογράφων των ΜΜΕ της Θεσσαλίας με μια σειρά επίκαιρα θέματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού...(!)

Θα ακολουθούσε ημερίδα για τις πρωτοβουλίες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την απασχόληση και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο συνέδριο θα μιλήσουν εκπρόσωποι των διοργανωτών, ευρωβουλευτές και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.

Στην ανακοίνωσή της η ΤΟ Βόλου του ΚΚΕ αναφέρει: «"Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι..." λέει η λαϊκή παροιμία και ταιριάζει γάντι με τα διάφορα προγράμματα της ΕΕ... Αυτοί, που, με τη σύμφωνη γνώμη και των ελληνικών κυβερνήσεων, δεν άφησαν τίποτα από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτοί που νομοθετούν για να κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε και ν' αγοράζουν ακόμα πιο φτηνά την εργατική μας δύναμη οι καπιταλιστές, έρχονται τώρα να μας κάνουν σεμινάρια για την αντιμετώπιση δήθεν της ανεργίας. Στην πραγματικότητα, τα σεμινάρια στόχο έχουν να διδάξουν το πώς θα γίνουν οι ήδη εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι, σύγχρονοι δούλοι του 21ου αιώνα.

Πρόκειται στην κυριολεξία για κοροϊδία των χιλιάδων ανέργων της περιοχής μας, των εκατομμυρίων σε όλη τη χώρα, που παράγει το ίδιο το σύστημα, ο καπιταλισμός, είτε είναι σε κρίση είτε σε ανάπτυξη.

Σήμερα υπάρχει μεγάλη εμπειρία, με πιο πρόσφατη τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα, τι σημαίνει "μείωση εργατικού κόστους". Κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος και παροχής, πώληση ακόμη πιο φτηνά της εργατικής δύναμης, φτηνό ευέλικτο, εύκολα προσαρμόσιμο στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων, προσωρινό εργατικό δυναμικό...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ