Τρίτη 23 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Παρουσίασαν τους εφοπλιστές ως εθνικούς ευεργέτες

«Η σημερινή χορηγία έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο κοινωνικής προσφοράς των Ελλήνων εφοπλιστών σε διάφορους τομείς, υγεία, αθλητισμός, δημόσια ασφάλεια, ναυτική εκπαίδευση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Σαμαράς χτες το απόγευμα, καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά του στον πιο σκληρό πυρήνα του κεφαλαίου, στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. Οι δηλώσεις του έγιναν στη διάρκεια φιέστας που «στήθηκε» χτες στο υπουργείο Ναυτιλίας, για τη χορηγία από την πλευρά της Ενωσης Ελλήλων Εφοπλιστών δύο ταχύπλοων σκαφών προς τις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και συγκεκριμένα στη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών.

Για τα δύο σκάφη η ΕΕΕ θα καταβάλει περίπου 700.000 ευρώ αλλά θα κατασκευαστούν σε ναυπηγείο της Ολλανδίας, όταν τα ελληνικά ναυπηγεία και η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ρημάζουν και οι εργαζόμενοι βασανίζονται από την ανεργία και την απληρωσιά.

«Στην προσφορά» αναφέρθηκε με τη σειρά του και ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης, σημειώνοντας -προχωρώντας παραπέρα από τον πρωθυπουργό- ότι αυτή «η προσφορά μπορεί να αποδειχθεί καίριας σημασίας ώστε η πατρίδα μας να βγει με ασφάλεια από την πρωτοφανή κρίση που βιώνει»!

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ Θ. Βενιάμης, παίρνοντας το λόγο, προσπάθησε να εμφανίσει τους εφοπλιστές ως «εθνικούς ευεργέτες» καθώς, όπως ανέφερε, η Ενωση «έχει οργανώσει πολύπλευρο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο υλοποιείται και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, στοχεύοντας στην ουσιαστική στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων». Στη συνέχεια εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στην καταψήφιση του άρθρου 19 του νομοσχεδίου του ΥΝΑ που αφορούσε την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ