Τρίτη 23 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΟΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ
Προφυλακιστέοι δράστες και επιχειρηματίας

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι τρεις δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά εργατών γης, καθώς και ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης των καλλιεργειών. Η εισαγγελέας Αμαλιάδας έχει ασκήσει εναντίον των τριών συλληφθέντων ποινικές διώξεις, για εμπορία ανθρώπων κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Στο μεταξύ, Παρασκευή και Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν στη Μανωλάδα συνολικά 17 έλεγχοι, σε 8 εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας, σε δυο αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε επτά περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων, από την Οικονομική Αστυνομία, το ΣΕΠΕ και το ΙΚΑ. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιδιώκει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την κατακραυγή που προκάλεσε η ένοπλη επίθεση και να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας, μια φορολογική παράβαση και συνελήφθη ο προσωρινός υπεύθυνος εταιρείας συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε δυο αγροτικούς συνεταιρισμούς βεβαιώθηκε παράβαση σχετικά με μη καταχώριση επτά εργαζομένων στο ειδικό βιβλίο καταχώρισης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.500 ευρώ.

Επιπρόσθετα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες, με εγκύκλιό του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ζητά να τεθούν σε καθεστώς προστασίας («θύματα εμπορίας ανθρώπων») οι 35 μετανάστες εργάτες της Μανωλάδας Ηλείας που πυροβολήθηκαν από τους επιστάτες του τσιφλικά Ν. Βαγγελάτου. Ετσι, οι μετανάστες τίθενται σε καθεστώς προστασίας, ενώ, παράλληλα, απαγορεύεται η απέλασή τους. Επιπλέον, ζητά από τους προϊστάμενους των Εισαγγελιών Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, όπου τους δίνει οδηγίες για να προχωρήσουν σε εντατικοποίηση ελέγχων προστασίας της εργασίας ημεδαπών και αλλοδαπών εργαζομένων. Ομως όσοι έλεγχοι και να γίνουν, το κύριο πρόβλημα, της εκμετάλλευσης, όχι μόνο δε λύνεται, αλλά θα εντείνεται, αφού το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα γεννά και αναπαράγει αυτή τη βαρβαρότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ