Τρίτη 23 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -ΤΡΟΪΚΑ
Εξυφαίνουν νέα αντιασφαλιστικά σχέδια

Σχεδιάζουν νέες περικοπές σε συντάξεις και παροχές και απαλλαγές προς τους εργοδότες, με πρόσχημα τα ελλείμματα των Ταμείων που η ίδια η πολιτική τους προκαλεί

H εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή και εισφοροαποφυγή των επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ, μαζί με τη δραστική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, σε συνάρτηση με την καπιταλιστική κρίση και την αδυναμία εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών αυτοαπασχολούμενων και αγροτών να καταβάλλουν τις εισφορές τους οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τα Ταμεία και στο έδαφος αυτό, η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδια για νέες περικοπές στις συντάξεις, στην Υγεία και τις παροχές Πρόνοιας. Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας ως πρόσχημα τα προβλήματα που η ίδια προκαλεί στη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση με την πολιτική της, επεξεργάζεται τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση.

Εκεί οδηγούν τα πράγματα με σχέδιο κυβέρνηση και τρόικα, τη στιγμή που κλείνουν τα μάτια μπροστά στην προκλητική εισφοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου, καθώς όπως φάνηκε και από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΠΚΠ, η «μαύρη εργασία» φτάνει το 36%, που σημαίνει ότι οι απώλειες εσόδων μόνο φέτος για το ΙΚΑ θα ανέλθει στα 6,5 δισ. ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ ανέρχονται στα 8 δισ., όμως παρά τις αλλεπάλληλες χαριστικές ρυθμίσεις προς τις επιχειρήσεις το ποσό αυξάνεται, ενώ, καθώς ένα μέρος των επιχειρήσεων που χρωστούν κλείνουν, ο Οργανισμός δεν θα μπορέσει ποτέ να τις εισπράξει. Ετσι παρά τη δραστική περικοπή των συντάξεων, που οδήγησαν το 46% των συντάξεων που αποδίδονται, να είναι κάτω των 500 ευρώ, τα Ταμεία εμφανίζουν και νέα ελλείμματα. Το φετινό έλλειμμα, εκτιμάται στα 2,5 δισ. ευρώ, όμως και αυτό το ποσό είναι «πλασματικό», αφού θα αρκούσε να εισπραχθεί ένα μόλις μέρος της εισφοροδιαφυγής και να καλυφθεί. Ετσι στο όνομα της «βιωσιμότητας» των Ταμείων εξυφαίνονται και νέα σχέδια καταλήστευσης των συνταξιούχων και ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις τους.

«Σερβίρουν» νέες απαλλαγές στους εργοδότες

Απόδειξη, άλλωστε, ότι η δήθεν σωτηρία των Ταμείων είναι προσχηματική είναι και το γεγονός ότι κυβέρνηση και τρόικα έχουν συναποφασίσει νέες απαλλαγές προς τους εργοδότες 3,9 μονάδες από τις θεσμοθετημένες ασφαλιστικές εισφορές, που θα τους χαρίσει πάνω από 1,1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, προγραμματίζουν κατάργηση «κοινωνικών πόρων» που ενέχουν θέση εργοδοτικής εισφοράς σε βάρος Ταμείων που στηρίζονται σε αυτούς, για να απαλλάξουν εργοδότες από το βάρος τους (π.χ. εκδότες - καναλάρχες με το αγγελιόσημο).

Παράλληλα, σχεδιάζουν και μείωση ασφαλιστικών εισφορών και στους παλιούς ασφαλισμένους στις εργοδοτικές εισφορές πρώην ΔΕΚΟ και τραπεζών, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία των τραπεζιτών και των νέων ιδιοκτητών στις παλιές ΔΕΚΟ. Να γιατί περισσεύει η πολιτική υποκρισία της κυβέρνησης, ενώ οι νέες αναλογιστικές μελέτες που θα αξιοποιηθούν, για να επιβληθούν οι μειώσεις και να απαλλαγεί το κεφάλαιο από τις εισφορές προς την Κοινωνική Ασφάλιση είναι ο επικοινωνιακός μανδύας για να κρυφτεί και το νέο έγκλημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαλλάσσει τους εργοδότες συντρίβει την Κοινωνική Ασφάλιση (2013-08-25 00:00:00.0)
Θυσία στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας (2013-04-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-09-19 00:00:00.0)
Επιστρατεύουν ξανά τα «σκάνδαλα» (2012-07-18 00:00:00.0)
Ας βρουν και τους επιχειρηματίες που εισφοροδιαφεύγουν (2011-08-12 00:00:00.0)
Ούτε μέτρα, ούτε άλλοθι! (1997-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ