Τρίτη 23 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ»
Δυναμική παρέμβαση για τα δικαιώματά τους

Μαζί με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Δυναμική μαζική παρέμβαση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους έκαναν χτες στα γραφεία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «ΕΔΡΑ» εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί από αυτόν και απασχολούνται στους Δήμους Χαϊδαρίου, Αιγάλεω και Περιστερίου μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας». Στην κινητοποίηση συμμετείχε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα είναι πεντάμηνης διάρκειας και οι εργαζόμενοι αμείβονται με 625 ευρώ το μήνα, ανεξαρτήτου ειδικότητας. Οι προσλήψεις γίνονται μέσω των λεγόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ή άλλων μη κερδοσκοπικών οργανισμών, μεταξύ αυτών και φορείς συνδικάτων, οι οποίοι λαμβάνουν ως αμοιβή το 5% του μισθολογικού κόστους κάθε εργαζόμενου.

Η χτεσινή παρέμβαση ανέδειξε τον εμπαιγμό που υφίστανται οι εργαζόμενοι στα προγράμματα αυτά από τα υπουργεία και τις διάφορες ΜΚΟ. Οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν δύο μήνες και από τη μία τους λένε ότι θα πληρωθούν και από την άλλη ότι δεν είναι έτοιμα τα χαρτιά... Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εκπρόσωποι του Οργανισμού «ΕΔΡΑ» αρχικά προσπάθησαν να αποκλείσουν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής από τη συνάντηση, που εκ των πραγμάτων έγινε, και στη συνέχεια ειρωνεύτηκαν και εκτόξευσαν απειλές. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε τηλεφωνική παρέμβαση στον αρμόδιο υπάλληλο του υπουργείου Εργασίας για να πληροφορηθούν πού βρίσκεται η διαδικασία πληρωμής τους και αυτός απέφευγε να απαντήσει συγκεκριμένα. Ωστόσο κάτω από την επιμονή και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων είπε ότι σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί η επιταγή στην «ΕΔΡΑ» και οι εκπρόσωποι της δεσμεύθηκαν ότι μαζί με μια επιτροπή εργαζομένων θα την παραλάβουν και θα ξεκινήσουν άμεσα την αναγκαία διαδικασία για την καταβολή των δεδουλευμένων τους μέχρι την Παρασκευή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όταν εκπρόσωπος της «ΕΔΡΑΣ» είπε ότι «αν αντιδράτε έτσι δεν θα ξανάρθουν τέτοια προγράμματα» πήρε την απάντηση από τους εργαζόμενους «...καλύτερα, τέτοια προγράμματα ανεργίας δεν τα θέλουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ