Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στο γνωστό μοτίβο των περικοπών

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Την πεπατημένη των απολύσεων ακολούθησε μία ακόμη αμερικανική εταιρία, όταν στο «δύσκολο οικονομικό περιβάλλον είδε τα κέρδη της να μειώνονται...

Πρόκειται για την αμερικανική εταιρία ασύρματης τηλεφωνίας «Winstar Communications Inc.», που βλέποντας την τιμή της μετοχής της να μειώνεται κατά 99% το προηγούμενο έτος, λόγω της ελεύθερης πτώσης του δείκτη των επιχειρήσεων νέας τεχνολογίας (NASDAQ), ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας ή του 43% του εργατικού δυναμικού της, καθώς απασχολεί συνολικά 4.700 εργαζόμενους, η δε περικοπή των θέσεων εργασίας θα γίνει «άμεσα», επισήμανε η «Winstar».

Επίσης, στην ανακοίνωση της «Winstar» αναφέρεται ότι θα πάψει να αναπτύσσει το δίκτυό της στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού η πτώση των τιμών των μετοχών και οι μεγαλύτερες απώλειες είχαν αποτέλεσμα να καταστήσουν δύσκολο για την «Winstar» και άλλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών να αντλήσουν τα αναγκαία ποσά για την επέκταση των δικτύων τους. Η «Winstar» ιδρύθηκε το 1993 και μεταδίδει δεδομένα μέσω μικρών «πιάτων» τοποθετημένων σε κτίρια. Η εταιρία, που κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από νέες χρηματοδοτήσεις το Νοέμβρη, δήλωσε ότι διαθέτει τα αναγκαία χρήματα για τη λειτουργία της μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2002.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ