Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»
«Ενωσαν» τη φωνή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους

Από τη συγκέντρωση που έγινε τη Δευτέρα
Από τη συγκέντρωση που έγινε τη Δευτέρα
Τις φωνές τους ένωσαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» με τους υπόλοιπους εργαζόμενους απαιτώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 9 μηνών και να περάσει το νοσοκομείο σε δημόσιο έλεγχο με κρατική χρηματοδότηση.

Μιλώντας στη συγκέντρωση τη Δευτέρα το απόγευμα ο Ν. Παπακωνσταντίνου, μέλος του ΔΣ του σωματείου, εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξη των εργαζομένων του νοσοκομείου όταν έμαθαν για τη συγκέντρωση συμπαράστασης. Ο Γ. Χριστοφής, γραμματέας του σωματείου, σημείωσε πως το νοσοκομείο πρέπει να περάσει σε δημόσιο έλεγχο, κόντρα στην επενδυτική επιλογή. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής η Λ. Μεθωνιού, κάλεσε τους εργαζόμενους του «Ερρίκος Ντυνάν» να ενώσουν τη φωνή τους με τους χιλιάδες απλήρωτους στην Ιδιωτική Υγεία, με τους εργολαβικούς και άλλους υγειονομικούς για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους Υγεία.

Η Στ. Μπαρδούνια, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Πειραιά, τόνισε πως το νοσοκομείο δεν έφτασε στο σημείο του ξεπουλήματος λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης και της κακοδιαχείρισης της διοίκησης, όπως λέει η πλειοψηφία του σωματείου. Αντίθετα εφαρμόστηκαν οι νόμοι των κυβερνήσεων, οι οδηγίες της ΕΕ που θεωρούν την Υγεία πηγή κέρδους, πεδίο επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας. Γι' αυτό κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα και οι ασθενείς αγοράζουν τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη.

Τη στήριξή τους εξέφρασαν ο Ηλ. Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ο Ν. Γκίκας, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής 7ου Διαμερίσματος, το σωματείο εργαζομένων στο «Αιγινήτειο», Σύλλογοι Φοιτητών Νοσηλευτικής, Ιατρικής, Πολιτικών Μηχανικών, η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου και εκπρόσωπος του σωματείου «Αγιος Σάββας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ