Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε θολά νερά ψαρεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σχόλιο, με αφορμή ανακοίνωση που κυκλοφόρησε για την κινητοποίηση ενάντια στη Χρυσή Αυγή στο Νοσοκομείο του νησιού

Σε σχόλιό της, η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ τονίζει σχετικά με ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σάμου.... "καρβέλια ονειρεύεται". Για άλλη μια φορά προσπαθεί να παραπλανήσει με την ανακοίνωσή της. Την αποφασιστική στάση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου μαζί με το Εργατικό Κέντρο, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και μέλη φορέων όπως οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ και η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, απέναντι στη φασιστική πρόκληση της "Χρυσής Αυγής", τη βαφτίζει "αντιφασιστικό μέτωπο της αριστεράς", το οποίο μάλιστα "διευρύνθηκε".

Τόσος είναι ο σεβασμός τους στην αυτοτέλεια του εργατικού και λαϊκού κινήματος που σπεύδουν, ευκαιρίας δοθείσης, να ικανοποιήσουν τον μύχιο πόθο τους να τσουβαλιάσουν το ΚΚΕ με ό,τι πλασάρεται ως "αριστερά" όπως του λόγου τους. Αυτό είναι καραμπινάτος και επικίνδυνος οπορτουνισμός. Οι κομμουνιστές είναι πρωτοπόροι στο ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα και ήταν μπροστά και στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, μέσα από τις γραμμές των συνδικάτων και των φορέων που ανήκουν, μαζί με άλλους εργαζόμενους.

"Αντιφασιστικά Μέτωπα" με κόμματα και πολιτικές κινήσεις που αρνούνται να βγουν εκτός των τειχών της ΕΕ και της καπιταλιστικής διαχείρισης, δηλαδή της μήτρας που γεννά το φασισμό, πλαγιοκοπώντας μάλιστα το ΚΚΕ με πολιτικά ανήθικο τρόπο, διαβάλλοντας τις θέσεις του, για να το σύρουν σε "αριστερές κυβερνήσεις" εξωραϊσμού του καπιταλισμού ...ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.

Η Λαϊκή Συμμαχία, που επιδιώκει το ΚΚΕ, οικοδομείται μέσα στο λαϊκό κίνημα, πάνω στα κοινά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και δεν ξεχωρίζει "αριστερούς", "δεξιούς" και "κεντρώους". Εκεί μετριούνται προθέσεις, συνέπεια και αγωνιστικότητα. Ας αφήσουν λοιπόν τις εξυπνάδες και το "ψάρεμα σε θολά νερά". Δεν τους παίρνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ